AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız’dan Yunan Cumhurbaşkanı’na sert cevap! Gerçekleri saptırıyorsunuz!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Türkiye’ye yönelik suçlamalarda bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’ya, Meclis’te bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’dan sert cevap geldi.

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız’dan Yunan Cumhurbaşkanı’na sert cevap! Gerçekleri saptırıyorsunuz!
Yayınlanma:

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne hitap etti.

Sakelaropulu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşı Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs’a düzenlediği harekat ile kıyasladı.

Sakelaropulu, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırarak yürüttüğü menfur savaş bize Türkiye’nin 48 yıl önce Kıbrıs’ı yasadışı işgalini hatırlatıyor” diye konuştu.

Yunan Cumhurbaşkanının ifadeleri Türk delegasyonundan tepki çekti. Türk heyeti üyelerinden TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, konuya dair görüşlerini paylaştı.

Altunyaldız şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye olarak biz, Kıbrıs'ta haklarımızı savunarak adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için samimi çabalarımızı sürdürüyoruz. Peki ya siz?

Adaların silahlandırılması, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge gibi konularda çelişkili davranışlarınızı nasıl izah edersiniz?

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Yunan Cumhurbaşkanının tarihi gerçekleri saptıran ifadeleri kabul edilemez. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığını kazandığı kurtuluş mücadelesi, mesnetsiz iddialarla gölgelenemeyecek kadar parlaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.