Ak Parti Konya 6. Olağan Kongrelerini tamamladı

AK Parti Meram ve Karatay Gençlik Kolları’nın 6. Olağan İlçe Kongreleri tamamlandı. 30 Aralık itibariyle tamamlanan ilçe kongreleri sürecinde 18 İlçe Başkanı ile yola devam edilirken, 13 ilçede nöbet değişimi gerçekleşti.

Ak Parti  Konya 6. Olağan  Kongrelerini tamamladı
Yayınlanma:

Gerçekleştirilen AK Parti Meram  ve Karatay Gençlik Kolları’nın 6. Olağan İlçe Kongreleri’ne Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı,  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda AK Partili milletvekilleri katıldı. Konya'da AK Parti Karatay ve Meram 6. Olağan İlçe Kongreleri’ne katılan Bakan Elvan, burada partililer ile bir araya geldi. Bakan Elvan Konya'nın hiçbir zaman ihanete ve kumpasa fırsat vermediğini ifade ederek, “14 Ağustos 2001’den bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’mizi büyütmeye, yükseltmeye devam ediyoruz” dedi. Türkiye'de mili iradenin tesis edilmesinde milletin imzası olduğuna değinen Elvan, 80 yılda yapılandan daha fazla yatırımın AK Parti iktidarı döneminde yapılmasında da milletin desteği olduğunu dile getirdi. Uluslararası bir kuruluşun raporunda, Türkiye'nin dünya büyümesine en çok katkı veren ülkeler arasında 11'inci sırada gösterildiğini aktaran Elvan, "Türkiye, dünya büyümesine katkı veren 11 ülke arasında yer alıyor. Hatırlayın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, 'Türkiye ekonomisi çöküyor, artık belini doğrultamaz' dediler. 'Türkiye artık eski güçlü performansını gösteremez' dediler. 'Türkiye, 2002 öncesine geri dönecek' dediler. Ne oldu, biz gerekli tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

KONYA TÜRKİYE'NİN İKİNCİ SANAYİ ŞEHRİ OLACAK

Elvan, Konya’nın AK Parti'ye verdiği destekle ön plana çıktığına dikkati çekerek, Türkiye'nin tarım kenti olmasının yanında kentin ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı. Konya'ya yapılacak ve devam eden yatırımların takipçisi olduğunu ifade eden Elvan, "Konya daha da gelişecek ve büyüyecek. Yatırımcı ve sanayiciler Konya'da yatırım yapmak, iş ve aş üretmek için bekliyor. Yeni organize sanayi bölgesi Konya’mız tüm sanayici ve yatırımcılarımızın katkısıyla büyüyecek. Konya'nın Marmara bölgesinden sonra Türkiye'nin ikinci bir sanayi şehri olmasını hedefliyoruz. Konya'dan Karaman'a ve oradan Mersin'e böyle bir sanayi hattı. Bunu da göreceğiz" diye konuştu.

“TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME DOĞRU EVRİLİYOR”

Türkiye’nin çok önemli bir döneme girdiğini ve bu sebeple göreve gelir gelmez ilk iş olarak ilçe kongreleri sürecini başlattıklarını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “2001 yılında başlayan kutlu yürüyüş, o günden bu güne yükselerek devam etti. Kuruluştan bu güne kadar görev yapan tüm arkadaşlarımız bu bayrağı bir adım öteye götürmek için büyük bir gayret gösterdiler. O sebeple önümüzdeki dönem çalışmalarımız çok daha yoğun bir tempoda sürdüreceğiz. Türkiye yeni bir döneme doğru evriliyor. Önümüzde önemli bir yerel seçim, arkasından da hem genel seçimlerimiz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleriniz var. Biz de teşkilatlar olarak görev aldığımız günden itibaren süratle ilçe kongreleri sürecini başlattık. 30 Aralık itibariyle son 5 ilçemizin kongrelerini tamamlayarak 31 ilçemizin de kongrelerini tamamlamış olduk. Şubat ayında da inşallah Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle İl Kongremizi gerçekleştirerek önümüzdeki dönem çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

“KONYA ARTIK DÜNYA ŞEHİRLERİYLE YARIŞIR BİR KONUMA GELDİ”

Dünün Konya’sı ile bugünün Konya’sı arasında büyük bir fark bulunduğu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ilk göreve geldiğimiz dönemde şu anda görevde olan arkadaşlarımızın bir bölümü ile birlikte çalışmaya başladık.  AK Parti belediyeciliği ile birlikte Konya’nın bu yürüyüşü hızlanarak devam etti ve çok farklı bir konuma geldi. Dünün tek merkezli Konya’sı bugün çok merkezli bir konuma yükseldi. Konya artık dünya şehirleriyle yarışır hale geldi” diye konuştu. Ak Parti Karatay Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresinde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Bugün bu kongreyi Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz'daki duruşu sayesinde yapabiliyoruz. Yerel çalışmalardan dolayı oy kaybına meydan vermemek için vekillerimizle, teşkilatımızla olanca gayretimizle çalıştık. Bugün Karatay'da her 10 kişiden 9'u Ak Parti'ye oy ve destek veriyor. Bu  oran az bir oran değil. Bugün yönetimdeki bir çok kardeşimle beraber çalıştık inşallah yeni bir dönemde yine çalışıp milletimize hizmet edeceğiz" dedi.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK  BİZİM DAVAMIZDA VAR”

Kongrelerin birliğin ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile olduğunu dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Milletimize hizmet etmek  bizim davamızda vardır. Bu konuda ilçe teşkilatlarımızla etle tırnak gibi çalışıp hizmet ettik. İç politikada pek çok seçim geçirdik  bu seçimlerle hamd olsun Meram’da güzel oy oranlarıyla birlikte yolumuza devam ettik. Bu seçimlerimizde  de görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Yapılan kongreler sonucunda AK Parti Meram İlçe Başkanlığı’na  Mustafa Dolular  getirilirken Ak Parti Karatay İlçe Başkanlığı’na ise Mehmet Genç seçildi.

Muhabir: Gamze Erdoğan- Veysel Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.