Karaman’da bir evin bodrumunda sağlıksız koşullarda depolandığı belirlenen toplam 2 bin 424 kilogram peynir ve tereyağı ele geçirildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, polis ve zabıta ile birlikte yapılan baskında ürünlerin büyük bölümünün etiketsiz, izlenebilir olmayan ve son tüketim tarihi geçmiş süt ürünlerinden oluştuğunu tespit etti.

Yapılan kontrolde 567 kilogram ürünün son tüketim tarihinin dolduğu, kalanların ise tamamen kaçak ve sağlıksız şekilde depolandığı belirlendi. Ele geçirilen peynir ve tereyağlarına el konulurken, ürünlerin bulunduğu depo mühürlenerek kapatıldı.
Toplam 2,4 tonluk sağlıksız gıda ile ilgili idari ve adli soruşturmanın, ürünlere ait laboratuvar sonuçlarının ardından başlatılacağı öğrenildi.