KTÜN Obruk Merkezi resmen kuruldu (Özel Haber)

Konya çevresi ve Karapınar’da meydana gelen obrukların önlenmesi ve önceden öğrenilmesi için oluşturulan Konya Teknik Üniversitesi Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi resmi gazetede yayımlanarak resmen kuruldu.

KTÜN Obruk Merkezi  resmen kuruldu (Özel Haber)
Yayınlanma:

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), stratejik öneme sahip 3 uygulama ve araştırma merkezini hayata geçirdi. Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün Obruk Uygulama Araştırma ve İzleme Merkezi, Enerji Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin teklif, 7 Kasım tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilerek 3 yeni merkezin kurulmasına karar verilmişti. 5 Ocak Pazar günü yayımlanan Resmi Gazete’de 3 merkezle ilgili yönetmelik kararı yer aldı. Yeni oluşturulacak, Obruk Uygulama Araştırma ve İzleme Merkezi ile; obruk oluşumu, nedeni, çözüm önerisi ile yapılacak teorik ve uygulamalı çalışmaların sürdürülmesi, eğitim verilmesi, problemlere çözüm yolu aranması, danışmanlık hizmetinin sunulması, bilimsel ve teknik toplantıların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Resmi Gazete’deki yönetmelikte merkezin faaliyet alanları da belirlendi. Yönetmeliğe göre kurulacak Obruk Araştırma Merkezi; üniversite içi ve üniversite dışında obruk araştırmaları ve izleme çalışmaları ile ilgili projelerde ihtiyaç duyulan teknik ve bilimsel araştırmaları gerçekleştirecek, akademik çalışma ve eğitim yaparak ve bu konularda danışmanlık hizmeti verecek. Bunun yanında obruk oluşumları, nedenleri, çözüm önerileri ve izleme ile ilgili alanlarda yerli ve yabancı kuruluşlarla iş birliği yapılacak. Merkez ayrıca, obruklarla ilgili bölge ve ülke kalkınmasına ve gelişmesine yardımcı olacak bilimsel ve teknolojik araştırmaları gerçekleştirecek. Merkezde, amaca uygun ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sergi ve kurslar düzenlenecek.

Yönetmelikte yer alan amaçlar kapsamında son olarak, obruklarla ilgili toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi yer aldı.

GÖREVLER BELLİ OLDU

Yönetmeliğe göre merkezin yönetim organları da belli oldu. Obruk Uygulama Araştırma ve İzleme Merkezi’nde bir müdür, müdür yardımcıları dahil 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu, Konya Teknik Üniversitesi, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP-BKİ), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karapınar İlçe Belediyesi’ni temsilen en fazla 18 kişiden oluşan Danışma Kurulu, üniversite rektörü, olacak. 

Muhabir: Servet R. Çolak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.