Konya
Parçalı bulutlu
9°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Kapalı
10°
Ara

Savaşın, Ahlaksızlığın ve Paranın Düzeni

YAYINLAMA:

Genelde halk arasında bir tabir vardır “eğitim şart” diye. Aslında eğitimden daha önce gelen bir durum vardır ki o da ekonomidir. Güncel konulara baktığınızda da gözüken sadece ve sadece ekonomik konular ve sorunlardır.

 

Yolda durdurup herhangi bir vatandaşa dövizin, altının hatta son günlerde gümüşün vb. madenlerin de fiyatlarını size söyleyebilir. Borsanın günü ne kadardan kapattığını, kaç puanda kaldığını takip etmektedir. Yani ekonomiyle ilgili her materyal, insanların ilgi alanlarına girmektedir. Çünkü kapitalizm, “insanların sadece zengin olduklarında insan olduklarını” empoze eder. O nedenle de insanların hayattaki tek amacı zengin olmaktır. Zengin olmak için de tüm materyalleri takip eder. 

 

Ama kapitalizm savaşlarla, katliamlarla, ahlaksızlıklarla ve her türlü insanı rencide edecek (uyuşturucu, fuhuş, lgbt gibi) davranışlar içerisinde varlığını sürdürür. 

 

Bu konuda bilimsel veya teknik bir şeyler yazmayacağım. Hani falanca şunu söylemiş, filanca bunu söylemiş gibi laf salatası yapmayacağım. Çünkü en güzel örnek şu anda dünyada yaşanmakta zaten.

 

Dünyanın her tarafı gergin. Güneyimizde Ortadoğu birbirine girmiş durumda müsebbibi, terör devleti İsrail ve de destekçisi ABD.

 

Kuzeyimizde Rusya Ukrayna savaşı hala sürmekte. Müsebbibi Avrupa ile birlikte Ukrayna’ya “gaz veren” ABD. 

 

Batımızda şımarık çocuk Yunanistan ve arkasında ABD. Dünyanın her tarafında karışıklıklar var ve her birinde, bir şekilde parmağı olan bir ABD. 

 

Şimdi bu ABD, tüm dünyada gerginliği arttırdığı yetmezmiş gibi; İran’a her gün tehdit yağdırmakta. Grönland’ı ülkesine katmak için “höykürmekte”. Gazze’yi eğlence kenti yapma isteğini bağırmakta. Irak’ta başbakan seçmeye çalışmakta. Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun kaçırılması artık kelimelerin bittiği yer.

 

İşte kapitalizm dediğiniz yönetim biçimi tam da bu. En çarpıcı örnekleriyle yaşanıyor. Dünyaya bu kadar gerginlikler yaratan bu sistemin uşakları tüm bunlar olurken neyle uğraşıyorlarmış derseniz; İşte onu da şimdilerde “epstein dosyası” ile görüyoruz. Ahlaksızlıkla, insandışılıkla, fütursuzlukla ve sapıklıkla uğraşıyorlarmış. 

 

Tüm dünyaya, kan, gözyaşı, kin, nefret, savaştan başka bir şey vermeyen kapitalizm; aynı zamanda ahlaksızlık ve sapıklık konusunda da misyonerliğini devam ettiriyor.

 

Tüm dünyanın bu denli sorunlarla boğuştuğu bu dönemde, ülkemize dışarıdan pompalanmaya çalışılan her türlü akımı, ülke dışında tutmak herkesin birinci görevi olmalıdır. Hele ki kapitalizmin uşağı ya da destekçisi olmak isteyenlere karşı durmazsanız gelinecek aşamalar çok da iyi durumlar doğurmayacaktır. 

 

Dostlukla kalın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *