Zamane Aşkları Ey Okur
Çok karıştı bu aşk sevda işleri içinde bulunduğumuz dönemde…
Şimdilerde TV'lerde seyrediyoruz adına aşk denilen düzenbazlıkların. Kızlarımız gönül işlerinden bir haber erkeklerimiz bir haber. Tilki gibi durup kandırma peşinde olanlara aşk diye sarılır oluyoruz maalesef.
Aşkın, sevginin, flörtün anlamı yitti. Başka türlü anlaşılır oldu bu konular insanlar tarafından.
Eski masumiyetinden eser bile kalmadı belki de.
Eskiden güzeldi her şey sözüne ne kadar katılır olduğumuz zamanlardayız farkında mısınız?
Herkes sevilmek, güvenmek, inanmak, istiyor ama kimse dürüst olmayı buna yakışır hareket etmeyi düşünmüyor.
Hatta mümkünse bir yedeğini hep bulundurma gayreti içinde bulunanlar bile var ne çirkin…
Göz göze konuşmalar yerini sosyal ortamlarda teknolojik beğenmelere bırakmış.
Kıskanılacaksa bile beğeniler yorumlar üzerinden hırla gürle gidiyor kıskançlıklar.
Fedakarlığı emek vermeyi bilen de pek görünmüyor ilişkilerde.
Olursa olur olmazsa başkasına bakarız kıvamında yaşanıyor her ne ise ismi.
Mesela bir çiçekle gönül alabileceğini sanan erkekte var.
Çiçekle özür nedir bu hatayı yapmamalıydı diye o özrü de çiçeği de kabul etmeyen kadında…
Elde edilene kadar gece gündüz üstün performans, kibarlık, romantizm sergilenip, elde edince hiç çaba gösterilmeyen ilişkiler de var misal.
Hırs diyorum ne garip bir şey bu kadar hırsı insanlar üzerinde kullanma ne garip bir ego?
İlk görüp tanıştığınızda ne romantik dediğiniz de var ne kadar boş akıl yok belli ki dediğiniz kadın ve erkek olarak…
İyi de Aşk bu değil ki ,yani bütün bunları ego’yu hırsı, emeksizliği, feda edememeleri aşk falan sanıyorsak yanılıyoruz Ey Okur
Belki bazen iyi olsun diye yaptığımız şeylerin pişmanlığını yaşamakta mümkün ama tüm bunlara rağmen eski kafalı derseniz de kabulüm lakin Aşk bence sahicilik ister, emek ister, mücadele, sabır, ister, güven ister, ve sımsıkı sarılmak ister.
Haa bu devirde böylesi mümkün değil derseniz anlaşırız o kabulüm ama bütün bu saçma sapan yaşanmışlıkların adına aşk ,muhatabına da aşkım denmesin rica ederim.
Hiçbir çocuğa Anne ve Babası gibi gönül açamaz karşısındaki. Tabi istisnalar da var erkek kız ayrımı yapan Anne Baba ve çocuğa sahip çıkmayan aile… Ama sabrederek hemencecik atlamayarak ,tanıyarak hareket etmek aşk için şu dönemde en büyük kural. Yoksa TV'lik olanlara bakınca anlıyoruz boş muhabbetleri.
Velhasıl lütfen güven duygusuna emin olmadan adım atmayalım. Kızlar ağlamasın erkekler yarı yolda kalmasın . İyi niyetliler için diyorum bunu.
Devam edeceğiz. Sanırım aile kavramı şuan elden bırakılmamalı.
Ahlak Edep Güven Dürüstlük Sevgi…