Zirai eğitimin 179. yılı: Selçuk Üniversitesi'nden çiftçiye büyük destek!

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, zirai eğitimin 179. yıl dönümünü kutlayarak tarımsal üretimin geleceği ve ziraat mühendisliğinin önemi üzerine kapsamlı bir program düzenledi.

Zirai eğitimin 179. yılı: Selçuk Üniversitesi'nden çiftçiye büyük destek!
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye'nin tarımsal hedeflerine katkı sağlamak amacıyla zirai eğitimin başlangıcının 179. yıl dönümünü düzenlediği kutlama programı ile kutladı. Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Harmankaya, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Selçuk Parla ve diğer akademisyenler katıldı.

zirai-egitimin-179-yil-donumu-kutlandi-2.jpg

ZİRAİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VURGULANDI

Programda konuşan Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olarak tarım sektörü ve kırsal kalkınma alanında üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti. Bayramoğlu, zirai eğitimin önemine değinerek, bu alandaki paradigma değişikliğine olan ihtiyacı vurguladı.

zirai-egitimin-179-yil-donumu-kutlandi-3.jpg

YERLİ ÜRETİM VE TARIM MAKİNELERİ ÜZERİNE SUNUMLAR

Fakültenin tarımsal üretimin seyrini değiştirecek önemli adımlar attığını belirten Prof. Dr. Mustafa Harmankaya, yerli ve milli şeker pancarı tohumu geliştiren Ziraat Fakültesi’ni ve Alo Selçuk Ziraat uygulamasını tanıttı. Ayrıca, 2025 yılı içinde fakültenin akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

zirai-egitimin-179-yil-donumu-kutlandi-1.jpg

PANELDE ZİRAİ EĞİTİMİN GELECEĞİ TARTIŞILDI

Programda ayrıca, moderatörlüğünü Prof. Dr. Sabri Gökmen'in yaptığı ve zirai eğitimin geleceğini ele alan bir panel düzenlendi. Panelde Prof. Dr. Fahri Altay, Konya İl Tarım Orman Müdürü Duran Seçen ve MAKFED Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Önal, tarımsal üretim, tarım makineleri endüstrisi ve ziraat mühendislerinin rolü üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Ziraat Fakültesi, 179 yıl önce başlayan bu köklü eğitim geleneği ile Türkiye’nin tarımsal kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.