Türkiye'nin en çok para kazandıran mesleği Konya'da okunuyor

Yakın zamanda üniversite tercih sonuçları açıklandı. Ülke genelinde iş istihdamı ve işçinin ekonomik memnuniyeti gibi konular gündemde. Türkiye’nin en çok kazandıran meslek gruplarını inceledik işte detaylar...

Türkiye'nin en çok para kazandıran mesleği Konya'da okunuyor
Yayınlanma:

Yakın zamanda üniversite tercih sonuçları açıklandı ve 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlamak üzere. Ülke genelinde iş istihdamı ve işçinin ekonomik memnuniyeti gibi konular gündemde. Türkiye’nin en çok kazandıran meslek gruplarını inceledik ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’nin en çok para kazandıran mesleği Uçak Mühendisliği oldu. Her geçen gün mesleğe artan ilgiyi, bu yıl açılışını Ankara’da yapan TEKNOFEST de katlıyor. TÜİK’in açıkladığı ilk 5 sırada pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarım bölümleri yer alıyor.


Türkiye’nin en çok kazandıran mesleğini Konya’da okumak mümkün

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, bu yıl da her zamanki olduğu gibi Türkiye’de en yüksek derecede tercih edilen üniversite bölümlerinden biri oldu. Bünyesindeki Uçak Mühendisliği Bölümü, Havacılık Yönetimi Bölümü, Pilotaj Bölümü, Uzay ve Uydu Mühendisliği Bölümü olmak üzere toplam 4 adet bölümle Havacılık ve Uzay sektörlerinde istihdam edilmek üzere akademik yaşamını sürdürmektedir.

Geleceğin havacılık ve savunma sanayisinin başarılı mühendisleri Konya’da yetişiyor

2022 yılında düzenlenen TEKNOFEST yarışmasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak ve Havacılık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan NEÜ KAPSÜL ALACA TİM ekibi, yarışma kapsamında 3000’i aşan başvuru arasında üniversite düzeyinde finale kalan 57 takım arasına girmiştir. Finalde her takım serbest görev mantığı ile yarışmış, takım daha önce denenmemiş olan özgün bir görevle final aşamasını tamamlamış ve elde ettiği başarı ile Performans Ödülü almaya hak kazanmıştır. Takım kaptanlığını Ahmet İvenç’in yaptığı, Yunus Emre Çetinkaya ve Muhammed Talha Parlak tarafından oluşan ekip Özgür Yalçın mentörlüğünde 3 aylık kısa bir süre zarfında ödülün sahibi olmayı başarmıştır. Hedeflenen görev kapsamında fırlatma ve yakalama sistemlerine sahip bir platforma sabit kanat İHA’nın kısa mesafede otonom kalkış ve inişin sağlanması hedeflenmiştir.

performans-odulu.jpeg

Yine Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak ve Havacılık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan 90bpm ekibi, yarışma kapsamında 461 başvuru arasından üç aşamayı başarıyla tamamlayarak finale kalan 8 takım arasına girerek Türkiye 1.si olmayı başarmıştır. Tasarlanan hafif sınıf taarruz helikopteri ile aerodinamik tasarım, analiz, boyutlandırma, güç ve performans hesaplamaları gibi birçok ister tamamlanarak Afrika pazarına yeni bir soluk katmak amaçlanmıştır

helikopter-tasarim-yarismasi.jpeg.Kariyer yolculuklarında ilerlerken hem deneyim kazanıp, hem de gelecek hayatında en çok kazandıran mesleği yapmak için Konya’da okumak Necmettin Erbakan Üniversitesi ile olanaklı hale geliyor. Geleceğin havacılık ve savunma sanayisinin başarılı mühendisleri bu şekilde Konya’da yetişiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.