Türkiye'de bir ilk daha! Konya'nın o üniversitesinden özel yaşam merkezi
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bölgedeki sağlık alanındaki liderliğini bir adım daha ileriye taşıyarak Türkiye’de bir ilke imza attı.
Selçuk Tıp’ Türkiye’de bir ilke daha imza attı ve MS hastalarına özel yaşam merkezi açıldı. MS hastaları için açılan Multipl Skleroz Yaşam Merkezi hizmete girdi. MS tanısı alan hastalar, bu merkezden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Merkez Sorumlusu Prof. Dr. Haluk Gümüş, 3 Mart 2025’te faaliyete geçen bu merkezin, hem Konya’da hem de Türkiye genelinde ilk olma özelliği taşıdığını belirtti. Merkez, MS hastalarının yaşam kalitesini artırmayı ve hastaların hayata daha kolay adapte olmalarını sağlamayı hedefliyor.
Prof. Dr. Gümüş, Merkezde MS tanısı almış hastalara kapsamlı hizmet verildiğini açıkladı: “Hastalarımızın tanıları doğrulandıktan sonra, fizik tedavi kliniğine yönlendiriliyor ve burada tekrar muayeneden geçiyorlar. Hastalarımızın fizyoterapi süreçleri, hekimlerimiz tarafından belirlenen bulgulara göre başlıyor. Ayrıca uygun görülen hastalarımıza yoga, pilates, nefes terapisi gibi eğitimler veriliyor. Beslenme ve diyet konusunda da hastalarımız, diyetisyenler eşliğinde uygun beslenme yöntemleri hakkında eğitim alıyor. Psikolojik destek de sağlanarak, hastalarımız hem psikoterapi hem de psikolojik testlerden faydalanabiliyor.”
Prof. Dr. Gümüş, MS hastalarının Merkez’den ücretsiz olarak yararlanabileceğini vurgulayarak, “MS daha çok 20-40 yaş arasındaki kadınlarda görülse de her yaş grubunda da görülebilen bir hastalık. Bu nedenle merkezimiz her yaşta hastaya hizmet veriyor. MS hastalarında görme bozuklukları, denge kaybı, kas güçsüzlüğü, uyuşukluk, yorgunluk, çift görme, idrar kaçırma, depresyon ve unutkanlık gibi semptomlar görülebiliyor” şeklinde konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a ve üniversitenin yönetimine, ayrıca hayırsever iş adamlarına teşekkür eden Prof. Dr. Gümüş, “MS hastalarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var” diyerek, merkezin gelişimine katkı sağlamak isteyenlere çağrıda bulundu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.