Konya’nın Meram ilçesine bağlı İnlice Mahallesi kırsalında saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Dumanların yükselmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Ekipler seferber oldu
Yangına Orman Bölge Müdürlüğü 50 personel, 2 su tankeri ve 8 arazözle müdahale etti. Konya İl AFAD Müdürlüğünden 7 personel ve 3 araç, Konya Büyükşehir Belediyesinden 11 personel ve 4 arazöz, Meram İlçe Jandarma Komutanlığından 8 personel ve 2 araç ile Konya Kızılay Şubesinden 2 personel ve 1 araç da çalışmalara katıldı.
Bölgede toplamda en az 78 personel görev aldı.
Yangına havadan da müdahale edildi
Alevlerin kontrol altına alınması için karadan yürütülen çalışmalara havadan da destek verildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinden bölgeye sevk edilen bir helikopter, yangına havadan müdahale etti.
Yangın kontrol altında
Ekiplerin saatler süren yoğun müdahalesi sonucunda Meram’daki orman yangını kontrol altına alındı. Yangının yeniden alevlenmemesi için bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.