Selçuk Üniversitesi’nden sanatla Mevlana’ya vefa: Deveran sergisi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan “Deverân” Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Selçuk Üniversitesi’nden sanatla Mevlana’ya vefa: Deveran sergisi
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan “Deverân” Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, Hazreti Mevlana’nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

50 ÖZGÜN ESER SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle düzenlenen serginin küratörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Ersan Perçem üstlendi. Sergide, öğretim elemanları ve lisans-yüksek lisans öğrencilerinin hazırladığı 50 eser yer alıyor. Hat, tezhip, çini, kalem işi ve halı-kilim gibi geleneksel sanat dallarından eserlerin bulunduğu sergi, 17 Aralık 2024 tarihine kadar Selçuk Üniversitesi Müzesinde ziyarete açık olacak.

deveran-sanatseverlerle-bulustu-1-638694447128548624.webp

TASAVVUF MUSİKİSİ DİNLETİSİYLE AÇILIŞ

Serginin açılışında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Mücahit Özdemir ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Tasavvuf Musikisi Dinletisi, katılımcılardan tam not aldı. Dinleti, sanatla tasavvufun bir araya geldiği anlamlı bir atmosfer yarattı.

“BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Açılışta konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, Selçuk Üniversitesi’nin güçlü ve dinamik bir aile olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemiz, dünyada ve Türkiye’de ilk Mevlana Araştırmaları Enstitüsüne sahip olmanın gururunu yaşıyor. Bu etkinlikte emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nuri Şimşekler, “Deverân” isminin hareket ve süreklilik anlamına geldiğini ifade ederek, Mevlana’nın evrensel mesajlarını sanat aracılığıyla buluşturmanın önemine değindi. Üniversite olarak Hazreti Mevlana’nın anısına düzenlenen 17 farklı etkinliğin bu sergiyle başladığını belirtti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat ise, öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin özgünlüğüne dikkat çekerek, “Bu değerli sergi, geleneksel sanatların zenginliğini ve estetik anlayışını ortaya koyuyor” dedi.

“Deverân” Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanırken, Selçuk Üniversitesi’nin kültürel mirasa verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.