Selçuk Üniversitesi ve MEB’den eğitimde dev iş birliği
Selçuk Üniversitesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı üç ayrı iş birliği protokolü ile bilimsel altyapısını ilk ve ortaöğretim öğrencilerine açıyor.
Selçuk Üniversitesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı üç ayrı iş birliği protokolü ile bilimsel altyapısını ilk ve ortaöğretim öğrencilerine açıyor.
Protokoller kapsamında; siber suçlar, akran zorbalığı gibi güncel konularda eğitim verilecek, özel yetenekli öğrenciler için AR-GE çalışmaları yürütülecek.
“TOPLUMSAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLIYORUZ”
İmza töreninde konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bu iş birliğinin öğrenciler ve akademisyenler için büyük önem taşıdığını belirterek, "Protokollerle öğrencilerimizin sektörel bilgi edinmelerini ve teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmelerini hedefliyoruz. Sosyal ve kültürel gelişim ile toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
ÖĞRENCİLERE HUKUKİ BİLİNÇ KAZANDIRILACAK
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yürütücülüğünde imzalanan protokol, Konya'daki üç lisede (Karatay Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meram Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi) uygulanacak. Fakülte öğretim üyeleri tarafından, akran zorbalığı, siber suçlar, internetin doğru kullanımı ve hukuki yükümlülükler gibi konularda seminerler verilecek. Ayrıca kütüphane söyleşileri, kariyer günleri ve uygulamalı duruşma simülasyonları gerçekleştirilecek.
Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Akbulut, "Amacımız, öğrencilerimize doğru hukuki bilgileri aktarmak ve toplumsal sorunlara karşı bilinç kazandırmak. Akran zorbalığından internet kullanımına kadar pek çok konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
SAĞLIK EĞİTİMLERİ VE OKUL AİLE İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİLECEK
Hemşirelik Fakültesi tarafından yürütülecek protokol kapsamında; öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik sağlık eğitimleri düzenlenecek. Fakülte öğrencileri, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalar yaparak mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak. Ayrıca okul-aile iletişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.
ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AR-GE DESTEĞİ
Selçuk Üniversitesi ve Selçuklu Bilim ve Sanat Merkezi arasında imzalanan üçüncü protokol, **özel yetenekli öğrencilerin AR-GE çalışmalarına katılımını** teşvik ediyor. Protokol kapsamında, öğrencilerin bilimsel ve sanatsal düşünce becerilerini geliştirmeleri ve estetik değerlerle problem çözme yetilerini birleştirmeleri amaçlanıyor.
EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLIYOR
Üç protokol kapsamında, liselerde ve bilim merkezlerinde teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra çeşitli eğitim programları ve etkinlikler düzenlenecek. Projelerin, öğrencilerin eğitim hayatına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.