Sanayi atıkları Karatay’da belli oldu!

Karatay Belediyesi, çevre koruma ve sıfır atık projelerine bir yenisini daha ekleyerek, “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

Sanayi atıkları Karatay’da belli oldu!
Yayınlanma:

Karatay Belediyesi, çevre koruma ve sıfır atık projelerine bir yenisini daha ekleyerek, “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü ile Meram ve Selçuklu Belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda, sanayilerde üretilen atıkların çevreye zarar vermeden nasıl yönetileceği ve geri dönüşüme nasıl kazandırılacağı konularında bilgi verildi.

Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu, Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Mehmet Akif Belen, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik ile Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyeleri’nin çevre koruma ve kontrol müdürleri, iklim değişikliği ve sıfır atık müdürleri katıldı. Toplantıya, Konya’daki sanayi sitesi yönetimlerinin temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

toplanti-2.jpg

Toplantının temel amacı, sanayilerde üretilen atıkların çevre mevzuatları çerçevesinde uygun şekilde ayrıştırılması, bertaraf edilmesi veya geri kazanılması için gerekli adımların atılmasını sağlamak oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı temsilcileri, sanayi siteleri yönetimlerine, atıkların yönetimi, bertarafı, geri kazanım yöntemleri ve atık üreticilerinin sorumlulukları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca, bu süreçlerin izlenmesi için sanayicilere yönelik yerinde eğitimlerin başlatılacağı belirtildi.

Toplantıda, sanayicilerin daha verimli bir şekilde atık yönetimi yapabilmesi için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ÇBS) ile Atık Taşıma Talebi (MOTAT) oluşturulması, Atık Beyan Sistemi gibi konularda yapılacak eğitimler de gündeme geldi. Ayrıca, belediyelerin sorumlu olduğu atık türleri, saha denetimleri ve bu denetimler sonucunda uygulanacak olası idari yaptırımlar da detaylı olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.