Sanat ekonomisi ve kültür politikaları Konya’da tartışıldı
Sosyal İnovasyon Ajansı, “Kültür Ekonomisi Paneli” ile sanat ekonomisini ve kültürel politikaları tartıştı, gençlerle yenilikçi perspektifler paylaşıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), Araştırma Çağrı Programı kapsamında düzenlenen “Kültür Ekonomisi Paneli”ne ev sahipliği yaptı. Panelde, kültürel ve sanatsal üretim süreçleri ile sanat ekonomisinin toplumsal ve ekonomik etkileri ele alındı.
SANAT EKONOMİSİNE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Kültür Endüstrileri Araştırma Çağrı Destek Programı kapsamında desteklenen “Konya’da Sanat Ekonomisi: Yenilikçi Sanat Politikaları Geliştirilmesi Sürecinde Kültürel ve Sanatsal Ürünlerin Tüketim ve Üretiminin Analizi” başlıklı proje çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, sanat ekonomisi ve kültürel politikalar üzerine yenilikçi perspektiflerin tartışıldığı bir platform sundu.
UZMANLAR VE GENÇLER BİR ARADA
Panelde, sanat ekonomisi ve kültürel politikalar üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Sacit Hadi Akdede ve Dr. Funda Lena, lise, lisans ve lisansüstü öğrenimlerine devam eden gençlerle buluştu. Uzmanlar, kültürel ve sanatsal üretim süreçleri ile sanat politikalarının ekonomik ve toplumsal etkileri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
KAPSAMLI BİR TARTIŞMA PLATFORMU
Etkinlik, sanat ekonomisine dair yenilikçi politikaların geliştirilmesi ve kültürel ürünlerin üretim-tüketim süreçlerinin analizi için önemli bir tartışma zemini oluşturdu. Gençlerin katılımıyla gerçekleşen panelde, sanatsal üretimin ekonomiye katkısı ve toplumsal dönüşüme etkisi detaylı bir şekilde ele alındı.
Sosyal İnovasyon Ajansı, düzenlediği etkinliklerle Konya’nın kültür ve sanat politikalarına katkı sağlamaya devam ediyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.