Konya'nın geleneksel yemeği kış aylarının vazgeçilmezi!

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan kelle, paça ve beyin çorbası, Konya’da kış aylarında hem lezzeti hem de sağlık açısından tercih ediliyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu lezzet, yaklaşık 5 saatlik bir pişim süreciyle sunuma hazır hale geliyor.

Konya'nın geleneksel yemeği kış aylarının vazgeçilmezi!
Yayınlanma:

Konya’da kış aylarının vazgeçilmezi olan kelle, paça ve beyin çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan geleneksel bir lezzet olarak dikkat çekiyor. Tarihi 16. yüzyılda öğrencilere ikram edilmesine kadar uzanan bu özel lezzet, günümüzde de sağlık açısından tercih edilen bir yemek olmaya devam ediyor.

Kelle, paça ve beyin çorbasını 30 yıldır hazırlayan çorbacı Ramazan Bademci, doğal yöntemlerle pişirilen bu lezzetin sıklıkla tercih edildiğini belirtti. Çorbanın, kolajen açısından zengin olması ve bağışıklık sistemini desteklemesi nedeniyle özellikle soğuk havalarda yoğun talep gördüğünü ifade eden Bademci, “Kendi öz suyunu kullanarak kelle, paça ve beyinden oluşan bu lezzeti en faydalı şekilde sunmaya çalışıyoruz” dedi.

aw358084-02.jpg
FOTOĞRAF: İHA

UZUN PİŞİRME SÜRECİ VE DOĞAL YÖNTEMLER

Bademci, çorbanın hazırlanma sürecinin oldukça zahmetli olduğunu ve her aşamada özen gösterildiğini belirterek şunları söyledi:
“Kelle ve ayak paça, yaklaşık 5 saat boyunca kısık ateşte pişiriliyor. Kesinlikle krema kullanmıyoruz; tüm lezzeti ve faydayı kemiğin öz suyundan alıyoruz. Bu şekilde hazırlanan çorba, tamamen doğal ve sağlık dostu bir hale geliyor.”

aw358084-03.jpg
FOTOĞRAF: İHA

ANTİBİYOTİK ETKİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bademci, kelle, paça ve beynin karışım olarak sunulmasının müşteri ilgisinden kaynaklandığını ifade ederek, “Kendi özel sosumuz ve sarımsağı çorbanın içine eklediğimizde, ortaya tam bir doğal antibiyotik çıkıyor. Özellikle soğuk havalarda müşterilerimiz bu karışımı tercih ediyor” dedi.

aw358084-07.jpg
FOTOĞRAF: İHA

LEZZETİN FİYATI VE SUNUMU

Kelle, paça ve beyin çorbasının fiyatları hakkında da bilgi veren Bademci, “Normal tabakta sunulan karışım 180 TL, bakır tasla servis edilen bir buçuk porsiyon ise 220 TL’ye sunuluyor” ifadelerini kullandı.

Konya’da kış aylarında yoğun talep gören kelle, paça ve beyin çorbası, hem lezzeti hem de faydalarıyla öne çıkıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu özel tat, soğuk havalarda hemşehrilerinin içini ısıtmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.