Konya'nın doğal mirası: TEMA Vakfı’nın gönüllüleriyle buluşması

TEMA Vakfı, kurucu onursal başkanları merhum Hayrettin Karaca (Toprak Dede) ve merhum A. Nihat Gökyiğit’i anmak amacıyla, aramızdan ayrıldıkları tarihler olan 20-26 Ocak’ı kapsayan bir "Anma ve Anlama Haftası" düzenledi.

Konya'nın doğal mirası: TEMA Vakfı’nın gönüllüleriyle buluşması
Yayınlanma:

Bu özel hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, iki doğa bilgesinin doğaya ve insana olan katkıları hatırlanırken, TEMA gönüllüleri, yöneticileri ve çalışanları İstanbul’daki kabirlerini ziyaret ederek onları dualarla andı.

ali-nihat-gokyigit.jpg

KABİR ZİYARETLERİNDE MİNNET DUYGUSU

20 Ocak 2020’de vefat eden Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın 5. ve 25 Ocak 2023’te aramızdan ayrılan Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit’in 2. ölüm yıl dönümleri vesilesiyle düzenlenen törenlerde, TEMA Vakfı ailesi “Sizi Hiç Unutmayacağız. Kurucularımızın Yolundayız.” mesajıyla bir araya geldi. Törenlere katılan gönüllüler ve yöneticiler, iki liderin doğa aşkıyla dolu miraslarına bağlılıklarını yineledi.

hk-anma.jpg

DOĞA BİLGELERİ VE BIRAKTIKLARI İZ

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, konuşmasında, “Merhum Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, doğayı koruma konusundaki çalışmalarıyla hepimize inanç ve sevginin neler başarabileceğini gösterdi. Onların hayalleri olmadan yönümüzü bulmamız mümkün olmazdı,” dedi. Ataç, iki liderin hem bireylere hem de topluma dokunan çabalarının, TEMA Vakfı’nın bugün güçlü bir yaşam ağacı gibi köklenmesinin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Vakfın Genel Müdürü Didem Bilgin ise, “Kurucularımızın doğa sevgisi, ülkemizde çevre bilincinin yaygınlaşmasını sağladı. Bugün onların emanetini, 1 milyon 200 bini aşkın gönüllümüzle geleceğe taşımaya kararlıyız,” diyerek TEMA ailesinin bu mirası sürdürmekteki kararlılığını ifade etti.

ang-anma.jpg

PROJELERLE ANILARI YAŞATILIYOR

TEMA Vakfı, kurucularının adını taşıyan projelerle, onların ideallerini somut adımlara dönüştürüyor.

Hayrettin Karaca Doğal Yaşlı Ormanlar Projesi (2021): Türkiye’de doğal yaşlı ormanların korunmasını amaçlayan bu proje kapsamında, Artvin, Giresun ve Ordu’da toplam 4.437 hektarlık alan "doğal yaşlı orman" olarak tescil edildi. Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de ise 2.445 hektarlık alanın tescil süreci devam ediyor.

A. Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi (2022): Doğal yaşamın korunmasına dikkat çekmek amacıyla başlatılan bu proje, “Farkında Mıyız?” temasıyla 3 milyonun üzerinde kişiye ulaştı. Ayrıca, biyolojik çeşitlilik farkındalığını artırmak için okullardan yetişkinlere geniş bir kitleye eğitimler verildi.

GÖNÜLLÜLÜK ÖDÜLLERİ İLE EMANETLERİNE SAHİP ÇIKILIYOR

Her yıl düzenlenen Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit Gönüllülük Ödülleri, kurucuların anısını onurlandırmayı sürdürüyor. 2024 yılında, TEMA’nın gönüllüleri altı farklı kategoride ödüllendirildi: Üstün Başarı, Gönüllü Kazanımı, Verimlilik, Eğitim Çalışmaları, Umut Yeşertenler ve Savunuculuk.

TEMA Vakfı, bu değerli mirası gelecek nesillere taşımaya ve kurucularının hayallerini yaşatmaya kararlılıkla devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.