Konya’nın bu lezzeti MasterChef’e damga vurdu! Öve öve bitiremediler
TV8’de izlenme rekorları kıran yarışma MasterChef dün akşam yayınlanan bölümüyle de izleyicileri ekrana kilitledi.
TV8’de izlenme rekorları kıran yarışma MasterChef dün akşam yayınlanan bölümüyle de izleyicileri ekrana kilitledi. Her gün farklı bir ürünün yarışmacılara verildiği programda bu sefer Konya’nın meşhur lezzeti Bozkır tahini yer aldı.
Bozkır tahinini öve öve bitiremeyen Mehmet Şef, “Bugünkü ürünümüz tahin. İki çeşit tahin verdik. Biri klasik diğeri de Konya’nın Bozkır tahini. Bozkır tahininin özelliği su ile ıslatıp kabuğundan ayrılan susamlar ardıç odun ateşinde kavrulduktan sonra bu rengi alıyor. Taş değirmenlerde öğütüldüğü için kehribar rengindedir. Tütsü aromalıdır. Kökeni 16. yüzyıldan beri Çarşamba çayı kenarında üretilen susamları değirmenlerde öğütülüyor” dedi.
“BOZKIR TAHİNİMİZ ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR”
Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Coğrafi işaret tescil belgesi almış Bozkır Tahinimiz adından söz ettirmeye devam ediyor.Birkez tadan farkı, kaliteyi anlayacaktır.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.