Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren özelliğiyle öne çıkan turşu suyu, yazın ise serinletici etkisiyle sofraların favorisi olmaya devam ediyor.

Konya’da yıllardır turşuculuk yapan Selman Kozan, yaz aylarında turşunun fazla tüketilmediğini ancak turşu suyunun özellikle buz gibi sunulduğunda yoğun talep gördüğünü ifade etti.

"Doğal, katkısız ve serinletici"
Kozan, “Yazın insanlar turşudan çok turşu suyunu tercih ediyor. Çünkü hem doğal hem de ferahlatıcı. Asitli içeceklerin yerine öneriyoruz. İçinde hiçbir katkı maddesi yok. Bağışıklığı güçlendirici etkisi de hâlâ geçerli. Bazen canınız asitli bir şey ister, ama onun yerine buz gibi bir bardak turşu suyu çok daha sağlıklı” dedi.

10’dan fazla turşu bir arada
Turşu suyunu hazırlarken 10-11 farklı turşunun suyunu karıştırdıklarını söyleyen Kozan, “Müşterimizin damak zevkine göre ayarlıyoruz. Kimisi limonlu ister, kimisi sirkeli... Acılı ya da acısız seçeneklerimiz de var. Tansiyon hastaları için tuz oranını da dikkatlice dengeliyoruz” diye konuştu.

Turşu suyu tercih eden vatandaşlar da yaz aylarında gazlı içecekler yerine sağlıklı olduğu için turşu suyunu içtiklerini belirterek, bu alışkanlığın giderek yaygınlaştığını dile getirdi.