Konya'da tarihi okulun fedakar öğretmenleri!

Konya’daki Alaaddin Keykubat İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, dezavantajlı çocuklara yönelik özverili çalışmalarıyla öğrencilerin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Konya'da tarihi okulun fedakar öğretmenleri!
Yayınlanma:

Konya’daki Alaaddin Keykubat İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, dezavantajlı çocuklara yönelik özverili çalışmalarıyla öğrencilerin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Öğretmenler, çocukların okula devam etmelerini sağlamak, onları topluma faydalı bireyler olarak kazandırmak için büyük çaba harcıyor.

1890 yılında inşa edilen, 1934’te Erkek Ortaokulu ve sonrasında Karma Ortaokulu olarak hizmet veren okul, 2014’ten itibaren Alaaddin Keykubat İmam Hatip Ortaokulu adıyla eğitim veriyor. Çoğunluğu dezavantajlı ailelerden gelen öğrenciler için okulun öğretmenleri kırtasiye malzemelerinden okul kıyafetine, yiyecekten sanatsal etkinliklere kadar birçok alanda destek sağlıyor.

Okul Müdürü Sami Durgut, öğrencilerin yaşadığı zorluklara değinerek, “Hayatın yükünü küçük yaşta taşıyan öğrencilerimiz için sanatın iyileştirici gücüne yöneldik. Seramik, masal odası ve sinema gibi sanatsal etkinliklerle çocukların hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz” dedi.

Hayırseverlerin katkılarıyla günde 50 öğrenciye yemek ve ara öğün ikram edildiğini belirten Durgut, “Çocukların temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra sanatsal faaliyetlerle ruhlarını doyuruyoruz. Birçok öğrencimizin okula devamını sağladık ve hayata olumlu bakışlarını değiştirdik” diye ekledi.

Türkçe öğretmeni Zeliha Baş Pasin, devamsızlık sorununu çözmek için “Okula dön, kalbine dön, kendine dön” projesi başlattıklarını belirterek, “Velilerimizi tek tek ziyaret edip çocuklarımızı okula kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Bilgisayar öğretmeni Emre Gökçe ise, “Bu çocuklar için mücadele eden bir grup var ve bu okulda bunu başarmaya çalışıyoruz. Dezavantajlı çocukları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Fedakar öğretmenlerin bu çabaları, dezavantajlı çocukların hayatlarında büyük fark yaratırken, topluma daha güçlü bireyler kazandırmayı

hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.