Konya'dan 'evim yuvan olsun' kampanyasına yoğun ilgi

Geçtiğimiz günlerde, 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasına başvuru sayısı açıklandı. Konya’nın merkez ilçeleri Selçuklu, Meram, Karatay bölgelerinde ise kampanyaya yaklaşık 90 civarında başvurunun olduğu öğrenildi.

Konya'dan 'evim yuvan olsun' kampanyasına yoğun ilgi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde, 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasına başvuru sayısı açıklandı. Buna göre; 4 binden fazla vatandaş kampanyaya başvuru yaptı. Konya’nın merkez ilçeleri Selçuklu, Meram, Karatay bölgelerinde ise kampanyaya yaklaşık 90 civarında başvurunun olduğu öğrenildi

Evim Yuvam Olsun kampanyası Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi görürken Konya’daki hayırsever ev sahipleri de kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Bu doğrultuda Merkez ilçelerin kaymakamlığından alınan bilgilere göre Selçuklu bölgesinde 30 civarı, Meram bölgesinde 30 civarı ve Karatay bölgesinde de 30 civarı ev sahibi depremzedelere ‘Evim Yuvan Olsun’ dedi. Konya’da ev arayan depremzede sayısının Selçuklu’da 138 kişi, Meram bölgesinde 43 kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Konya’da aynı zamanda kampanyaya başvurmayıp ancak evini depremzedelere tahsis eden birçok hayırsever ev sahiplerinin olduğu da öğrenildi.

maxresdefault.jpg

“KULLANMADIKLARI EVLERİNİ BEDELSİZ VERİYORLAR”

Evim Yuvan Olsun, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölge halkının barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere AFAD ve emlak sektörü paydaşları iş birliği ile hayata geçen bir kampanya. Bu kampanya sayesinde ev sahiplerinin kullanmadıkları evlerini bedel beklemeden ya da indirimli bir bedelle depremzedelere açması ve onları misafir etmek istemesi ile eve sahipleri ve ihtiyaç sahipleri bir araya geliyor. Buradaki amaç güvenli bir kampanya ile depremzedelerin barınma sorunlarına çözüm üretmek. Peki, bu kampanyaya nasıl başvuru yapılıyor? Kampanyaya sahibinden.com üzerinden oluşturabilecek başvuru sırasında ev sahiplerinin evlerini en az 3 ay süre ile depremzedelerin kullanımına sunduğunu taahhüt etmeleri gerekiyor. Başvuru sonrasında, ilçe kaymakamlığı tarafından yerinde inceleme yapmak üzere evini depremzedelere vermek isteyen ev sahipleri ile iletişime geçilerek ve evin uygun bulunması durumunda ev sahibiyle "Ödünç Sözleşmesi" ve “Kira Sözleşmesi” imzalanıyor.

tapu-emlak-2.jpg

DEPREMZEDE BAŞVURU SÜRECİ

Depremzede vatandaşlar ise depremzede.icisleri.gov.tr internet sitesi üzerinden veya yine www.evimyuvanolsun.org adresinden ve deprem bölgesinde yer alan Valiliklerin internet sitelerinden başvurularını yapabiliyor. Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünde tek bir havuzda bütün başvurular toplanıyor. Sistemde kayıtlı ev bilgileri Valilikler ve Kaymakamlıklarca belirlenen ekipler tarafından yerinde kontrol ediliyor. Bu kapsamda Valilikler ve Kaymakamlıkların belirlediği bin 930 personele sistemde gerekli yetkilendirilmeler yapıldığı, uygulamayla ilgili eğitimler verildiği öğrenildi. Böylece beyan edilen evin oturmaya elverişli olup olmadığı kontrol edilerek sistemde de onaylanmış oluyor. Uygun kira bedelli evlere ise AFAD Afetzedelere Kira Yardımı Bağış Hesaplarından Kaymakamlıklarca kira bedelleri alınıp ev sahibine ödenmek suretiyle yerleştirme işlemleri yapılıyor. Ayrıca bu evlerdeki su, elektrik ve doğal gaz faturaları depremzedelerin kaldığı süre boyunca Valiliklerce veya Kaymakamlıklarca ödeniyor. Hayırsever ev sahiplerinin kaymakamlık ile yaptığı sözleşmede kayıt altına alınan eşyalar Türkiye Sigorta güvencesi ile korunuyor.

dedemli-7.jpgfp6-jocwyae4-u5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum