Konya’da enerji verimliliği konuşuldu

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularını ele aldığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 33’üncüsü Konya’da gerçekleştirildi.

Konya’da enerji verimliliği konuşuldu
Yayınlanma:

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularını ele aldığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 33’üncüsü Konya’da gerçekleştirildi.

Kurulduğu günden bu yana enerji verimliliği alanında faaliyetler gösteren Yapılarda Enerji Verimliliği (VERİMDER) enerji verimliliği alanında vatandaşları bilgilendirmek ve bu alanda güçlü bir farkındalık oluşturmak hedefiyle başlattığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 33’üncüsünü Dedeman otel’de gerçekleştirdi.

Dalmaçyalı sponsorluğu ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliği ile yapılan toplantı, kamu kurumu temsilcileri, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen gerçekleştirirken, VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve ZeroBuild Summit Direktörü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz da toplantıda enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik hakkında dikkat çeken konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Türkiye’nin büyüyen bir ülke olduğunu ama ülkenin enerjiye gereksiniminin artığını belirten VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz, “Her gittiğimiz noktada halkımıza mikrofon uzatarak onların enerji verimliliği hakkında görüşlerinı almaya gayret ediyoruz. Bundan 5 yıl önce geldiğimiz Konya ile şuandaki Konya arasında farklar var. Enerji verimliliği konusunda bilinçli bir Konya var. Enerji maliyetleri gün geçtikçe artıyor. 2022 yılında ülkemizin 100 milyar doların üzerinde bir enerji faturası vardı. Bunun yüzde 70’ten fazlası dışarıdan ithal edilen kaynaklardan elde ediliyordu. Büyüyen bir ülkeyiz ama enerjiye de gereksinimiz artıyor. Yakın zamanda coğrafyamızda yaşanan olaylardan ister istemez etkileniyoruz. Bu da enerji kaynaklarına olan bağımlığımızdan dolayı. Ülkemizde bizler enerjiyi 3 farklı noktada harcıyoruz. Bunlardan bir tanesi sanayi, diğeri konutlarda bir diğeri de ulaşımda. Bu üç noktada nerdeyse birbirine eş değer kullanımlar var. Geçtiğimiz yıllarda enerjiyi daha çok sanayide değil konutlarda kullanmışız. Bugün yeni binalar ve eski binalarda enerji verimliliği dönüşümü mümkün” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.