Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da dehşet! Zehirli örümcek istilası

Konya'da dehşet! Zehirli örümcek istilası

Konya'nın Kulu ilçesinde, yüzlerce yavrusunu sırtında taşıyan ve zehriyle insan hayatını tehdit edebilen Sarı Ömer örümceği görüldü.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'nın Kulu ilçesinde, yüzlerce yavrusunu sırtında taşıyan ve zehriyle insan hayatını tehdit edebilen Sarı Ömer örümceği görüldü.

Olay, Alpaslan Mahallesi’nde bir vatandaşın sokakta yürüyüş yaparken otların arasında dikkatini çeken büyük bir örümceği fark etmesiyle gerçekleşti.

Örümceğin, tanıdığı türlerden farklı olduğunu gören vatandaş, yaptığı incelemenin ardından bu örümceğin Sarı Ömer olduğunu belirledi.

Örümcek daha sonra otların arasında kayboldu. Sarı Ömer örümceği, dünya genelinde çöl bölgelerinde, Türkiye’de ise özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak bulunuyor.

Zehri oldukça güçlü olan Sarı Ömer örümceğinin, bir insanı öldürebilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

Bu türün görülmesi, bölge halkında endişe yarattı. Yetkililer, bu tür örümceklerle karşılaşılması durumunda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *