Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yerel Haber Valilik bilgileri paylaştı! O işletmelere idari yaptırım uygulandı!

Valilik bilgileri paylaştı! O işletmelere idari yaptırım uygulandı!

Niğde Valiliği, 3 bin 285 gıda işletmesinde 4 bin 490 resmi denetim yapıldığını, mevzuata aykırı işletmelere idari yaptırımlar uygulandığını açıkladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Niğde Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “tarladan sofraya gıda güvenilirliği” yaklaşımı doğrultusunda il genelinde yürütülen gıda denetimlerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenilir gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla denetimlerin kesintisiz şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak – 15 Aralık 2025 tarihleri arasında Niğde merkez ve ilçeler dahil olmak üzere faaliyet gösteren 3 bin 285 gıda işletmesinde toplam 4 bin 490 resmi denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler kapsamında 114 gıda numunesi alınarak analiz edildi. Mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmeler hakkında ise idari yaptırımlar uygulandı.

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tarım ve Orman Bakanlığımızın 'tarladan sofraya gıda güvenilirliği' yaklaşımı doğrultusunda; halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması amacıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de gıda denetimleri kesintisiz bir şekilde sürdürülmektedir.

1 Ocak-15 Aralık 2025 tarihleri arasında ilimiz genelinde (ilçeler dahil) faaliyet gösteren 3 bin 285 gıda işletmesinde 4 bin 490 resmi denetim gerçekleştirilmiş, bu kapsamda 114 gıda numunesi alınmıştır. Mevzuata aykırı işletmelere idari yaptırımlar uygulanmış, aynı dönemde ALO 174 Gıda Hattı'na 362 bildirim ulaşmıştır.

Gıda zehirlenmesi ihbarlarının yoğunlaştığı 1 Kasım-15 Aralık 2025 tarihleri arasında denetimler önleyici ve koruyucu yaklaşım çerçevesinde artırılmış; bu süreçte 611 denetim gerçekleştirilmiş, yapılan inceleme ve analizler sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen işletmeler hakkında idari yaptırım süreçleri işletilmiştir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *