Konya'da bu işletme iftarlık yemek dağıtılıyor!

Konya’da bir restoran işletmecisi, ‘askıda tavuk’ uygulamasıyla Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık yemek dağıtmaya devam ediyor.

Konya'da bu işletme iftarlık yemek dağıtılıyor!
Yayınlanma:

Konya’da 16 yıldır restoran işletmeciliği yapan Nazif Temel, Osmanlı döneminden günümüze uzanan ‘askıda ekmek’ geleneğini kendi işletmesine uyarladı.

Ramazan öncesinde hafta sonları yaptığı ‘askıda tavuk’ uygulamasını, Ramazan boyunca her gün gerçekleştiriyor.

aw413389-03.jpg

Restoranında yemek yiyen müşterilerin askıda bıraktığı tavuk paraları ve kendisine ulaşan yardımlarla her gün çorba, pilav ve tavuktan oluşan iftar menüleri hazırlayan Temel, muhtarlıklardan aldığı listeler doğrultusunda kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere yemeklerini ulaştırıyor. Önceki yıllarda 25-30 aileye ulaşan uygulama, bu Ramazan’da 100 aileye kadar genişledi.

aw413389-05.jpg

"ÖZELLİKLE YETİM AİLELERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Askıda tavuk uygulamasını başlatma hikayesini anlatan Nazif Temel, "Bu fikri, gördüğüm bir videodan esinlenerek hayata geçirdim. Osmanlı’dan gelen bu geleneği, günümüz şartlarına uyarladık. Şimdi her gün 100 aileye ulaşıyoruz. Yardımseverlerin ve dostlarımızın desteğiyle bu uygulamayı sürdürüyoruz. Cami imamları, gönüllü kadınlar ve muhtarlar aracılığıyla adresleri belirleyip, özellikle yetim aileler olmak üzere dağıtımlarımızı yapıyoruz. Ramazan sonrasında da haftada 2 gün bu uygulamayı devam ettireceğiz" dedi.

aw413389-06.jpg

"HAYIRSEVERLERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜYÜZ"

Temel, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüklerini belirterek, "Restoranımıza gelen müşteriler ve sosyal medyadan bizi takip edenler, gönüllerinden ne koparsa bağışlıyor. 3-5 kuruş da olsa, bu bağışlar birikerek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Biz de bu bağışları toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Herkes bütçesi ne kadar el veriyorsa o kadar katkıda bulunuyor. Bizim için miktar değil, niyet önemli" şeklinde konuştu.

aw413389-04.jpg

"AİLELERİN İHTİYACINA GÖRE DAĞITIM YAPIYORUZ"

Askıda tavukların hazırlanış sürecini ve menüyü anlatan Temel, "Her gün iftardan önce tavuklarımızı hazırlıyoruz. Tavuklar ortalama 1 kilo ağırlığında oluyor. Ailelerin nüfusuna göre dağıtım yapıyoruz. Kimi aileye 2, kimisine ise 1 tavuk veriyoruz. Nüfus ne kadar kalabalıksa, ona göre bir planlama yapıyoruz. Kızarmış tavuğun yanına pilav, çorba, ekmek ve tatlı ekleyerek tam bir iftar menüsü hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.