Etlerde hile nasıl anlaşılır?

Anadolu'da Bugün TV, Konya'da faaliyet gösteren kasap Rıdvan Temur’a etlerde hile nasıl anlaşılır diye sordu. Temur, etlerin kalitesi ve güvenilirliği hakkında önemli bilgiler verdi.

Etlerde hile nasıl anlaşılır?
Yayınlanma:

1995 yılından beri kasaplık ve besicilik sektöründe faaliyet gösteren Rıdvan Temur, et tüketicilerine önemli uyarılarda bulundu. Yerli hayvanları tercih ettiklerini ve besinlerin organik olması gerektiğini vurgulayan Temur, hayvanların yetiştirilme şartlarının ve etin yumuşaklığının önemine dikkat çekti.

Etlerdeki hilelerin tespitinin giderek zorlaştığını belirten Temur, “O hileli ürünü biz bile ayırt edemiyoruz. Hile yapma yöntemleri değişti. En mantıklısı, vatandaşların mahalle kasaplarından alışveriş yapmalarıdır,” ifadelerini kullandı.

Temur, domuz etinin özelliklerini de açıkladı. Pembe veya açık kırmızı renkte, yağlı ve yumuşak bir dokuya sahip olan domuz etinin, belirli kesim yerlerinden geldiğini ve etiketlerinde "domuz" veya "pork" ifadelerinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosis ve jambon gibi işlenmiş ürünlerin genellikle domuz eti içerdiğini hatırlattı.

Fabrika ürünlerinden uzak durulması gerektiğini ifade eden Temur, “Kendi mahallesinde, 2 kilo et alıp kendi köftesini ya da sucuğunu kendisi yapmalı,” önerisinde bulundu. Yapamayacak durumda olanların ise güvenilir kasaplardan et temin etmeleri gerektiğini belirtti.

Rıdvan Temur’un bu uyarıları, tüketicilerin et alırken dikkat etmeleri gereken hususları bir kez daha gündeme getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.