Düğün yapmanın maliyeti arttı. Elinizi çabuk tutun!

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte düğün sezonunun açılması bekleniyor. Sektör temsilcileri evlenecek çiftlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek, 2 ay içerisinde fiyatların daha çok artabileceğine dikkat çekti.

Düğün yapmanın maliyeti arttı. Elinizi çabuk tutun!
Yayınlanma:

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte düğün sezonunun açılması bekleniyor. Düğün salonundan mobilyaya, beyaz eşyadan gelinliğe ve damatlığa kadar olan fiyat yüksekliği çiftleri büyük oranda zorluyor. Sektör temsilcileri evlenecek çiftlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek, 2 ay içerisinde fiyatların daha çok artabileceğine dikkat çekti.

Dünya evine girmenin maliyeti arttı. Geçen yıla oranla hem düğün mekanlarında hem de mobilyalarda fiyatlar neredeyse 2 katına çıktı. Çeyiz, beyaz eşya, mobilya, gelinlik, damatlık gibi birçok detayın ardından düğün solanları da çiftleri bir hayli zorluyor. Kır düğünü, düğün salonu, otel gibi mekanlarda ise fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Çiftler düğün salonlarında en düşük 30 bin lira, kır düğünü mekanlarında ise minimum 50-70 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Sıfırdan ev kuran çiftlerin ise mobilyaya en az 100 bin lira ayırması gerekiyor.

mehmet-gunbas.jpg

“EVLENECEK ÇİFTLER ACELE ETSİN”

Mobilya fiyatlarının iki ay sonra tekrar güncelleneceğinin bilgisini veren Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, “O nedenle evlenecek çiftlere bir an önce mobilyalarını almalarını tavsiye ediyorum. Mobilyada fuar sezonu başlıyor. Fuarlarda fiyatlar güncellenecek ve şu anki fiyatlardan alabilmeleri için acele etmeleri gerekiyor. Evlenecek çiftlerin mobilyaya yaklaşık 100 bin lira ayırmaları gerekiyor. Bunun altındaki rakamları çok sağlıklı bulmuyoruz” dedi. Mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenleri de söyleyen Başkan Mehmet Günbaş, “Çiftler mobilya alırken ürünün kalitesini anlamak için mutlaka garanti belgelerini sorsunlar ve mutlaka tanıdıkları ve güvendikleri yerlerden mobilya alsınlar. Rastgele bir yerden mobilya aldıkları takdirde geri dönüşü çok sıkıntı olur. Mutlaka ürünlerin servis garantisi de olması gerekiyor. Daha sonra başlarının ağrımaması için merdiven altı yerlerden mobilya almamaları gerekir” diye aktardı.

couple-shopping-at-a-furniture-store-507578540-5ae2128ec0647100361cbcec.jpg

“GÖSTERİŞE DEĞİL KALİTEYE BAKIN”

Günbaş, Çiftlerin Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kaydı olmayan yerlerden mobilya almaması gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü süngerin kalitesini ancak biz anlarız. Sünger 22 dns’tan başlar, 32 dns’a kadar çıkar. Eğer kalitesi kötüyse üç günde çökme yapar. Ahşapları suntalamın düşük kalitelisiyse bir anda dağılma yapar. Yeni çiftler genellikle kiracı oluyorlar. Taşınırken büyük sorun yaşayabilirler. Genç kızlarımız genellikle mobilyanın tarzına ve modeline bakıyorlar. Gösteriş fazla aldatmasın mutlaka ürünün özelliğine baksınlar. Yani içindeki malzemeleri anlatan broşürden istesinler yoksa bir tanıdıklarından yardım istesinler. Mutlaka mobilyacı yardımıyla ürünü araştırsınlar. Rastgele ürün almasınlar. En dayanıklısı ahşaptır, kaplamadır. Eğer onu alamıyorlarsa MDF alsınlar. Suntalam ürünler biraz daha dayanıksız olur.”

dugunorganizasyonlari-1605280015.jpg

“YENİ KAYIT YAPTIRANLAR İKİ KAT DAHA FAZLA ÖDEYECEK”

“Çiftlerin çoğu fiyat artışlarından etkilenmemek için düğün salonlarına erken rezervasyon yaptırıyorlar” diyen Bizim Ora Kır Düğün Bahçesi İşletme Sahibi İsmail Hepokur, “Bu yönden zamlar arkadan geldiği için önceden rezervasyon yaptıran düğün sahipleri en güzel, en mükemmel şekilde bu durumdan sebepleniyorlar. Fiyat artışlarından müessese sahipleri etkileniyor. Önceden kayıt yaptıranlar gerçekten çok şanslı. Ama şu anda kayıt yaptıranların ödediği bedel çarpı 2 oldu. Düğün salonu fiyatları gece düğünü, ikramlıklar ve etkinlikler kapsamında değişkenlik göstermektedir. Sayılar doğrultusunda 500 kişilik bir düğünün maliyeti 50 bin ile 70 bin lira arasında oldu. 500 kişilik yemekli bir düğünün kişi başı maliyeti ise 140-160 TL oldu. Bin kişilik düğünlerin kişi başı maliyeti ise 120 TL civarındadır” diye aktardı.

ismail-hepokur.jpeg

“DÜĞÜNÜN GERİ DÖNÜŞÜ YOKTUR”

İsmail Hepokur, düğünün hayatta bir kere olabilecek bir şey olduğunu ve bu nedenle geri dönüşünün olmadığını hatırlattı. Hepokur, evlenecek çiftlere düğün salonu tercih ederken dikkat etmesi gerekenleri de şöyle anlattı:” Çiftlerin kalplerinin mutmain olduğu yerlerde düğün yapmalarını tavsiye ederim. Özellikle de kır düğün bahçelerinde hava şartlarının olumsuz gittiği koşullarda B planının olduğu yerlerde düğünlerini yapmalarını ve mağdur olmamalarını tavsiye ediyorum. Gençlerin talep-arz ettikleri sıfatları taşıyan firmaları tercih etmelerini isterim. Yeni müesseselerin hizmetleri belli olmadığı için kendini ispatlamış müesseseleri tercih etmelerinde de fayda var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.