Araç kaskosuna deprem uyarısı!

Vatandaşlara poliçe uyarısında bulunan Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Kesilen kasko poliçelerinin depremi kapsayıp kapsamadığına çok iyi bakalım” dedi

Araç kaskosuna deprem uyarısı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Deprem nedeniyle binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Vatandaşlara poliçe uyarısında bulunan Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Kesilen kasko poliçelerinin depremi kapsayıp kapsamadığına çok iyi bakalım” dedi

Binlerce kaskolu araç depremde hasar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. Hak sahipleri sigorta şirketlerinden ödeme bekliyor. Uzmanlar, kasko poliçelerinde ‘deprem zararı teminatı’ ifadesine dikkat çekiyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Deprem de muafiyet var mı, yok mu kontrol edelim. Kaskosu olanların sigorta şirketlerine hasar dosyası açtırıp araç bedellerinin tahsilatına baktırması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

abdullah-acibadem.jpeg

“KASKO POLİÇELERİ DEPREMİ KAPSIYOR MU?”

Kasko poliçeleri olan araçlarda dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren Başkan Acıbadem, “Mutlaka araçların resimlerini bir kenarda tutalım ve özellikle kesilen kasko poliçelerinde deprem kapsaması var mı yok mu kontrol edelim. Deprem de muafiyet var mı, yok mu kontrol edelim. Kaskosu olanlar sigorta şirketlerine hasar dosyası açtırıp araç bedellerin tahsilatına bakması gerekiyor. Diğer bir konu: Diyelim ki yakınınız depremde vefat etti. Yasal mirasçısı olanlar enkazda zarar gören araç için mutlaka kasko sorgulaması yaptırıp eğer kaskosu varsa hemen hasar dosyası açtırıp hasarın yapılma onarılma durumu varsa ya da pert olduysa araç bedelinin ödenme talebinin mutlaka yapılması gerekiyor. Hasar dosyası açılmazsa arkası aranmazsa sigorta şirketi bu ödemeyi yapamaz. Aslında araçlarda ve evlerde kasko poliçesinin önemini bir kez daha anlamış olduk. Tedbir almak önemli. Hangi şehirde yaşarsak yaşayalım deprem, sel ve doğal afetlerin hepsini kapsamasına ve muafiyetsiz poliçe oluşturulmasına dikkat edelim.” diye belirtti.

kasko-sigortasi-sorgulama-araclariyla-takipte-kalin-65489.jpg

“FİYATLARIN YÜKSELMESİ DURDURULAMIYOR”

Otomotiv sektörünün şu anda hareketli günler yaşadığını belirten Başkan Abdullah Acıbadem, “Ülkemizde yaşanan asrın felaketi maalesef yüzyıllardır olmayan deprem 6 Şubat gecesi vatandaşlarımızı uykuda saat 04:17 de yakaladı. Depremle birlikte 45 bin civarı vatandaşımız hayatını kaybetti. Rabbim vefat edenlere rahmeti ile merhametiyle muamele eylesin inşallah… Geride kalan yakınlarına sevdiklerine sabırlar ihsan eylesin. İkinci el piyasası son üç yıldır hiç durmuyor nerdeyse zaman zaman kısa süreli satışlar yavaşlasa da fiyatların yükselmesi durdurulamıyor. Sektör şu an çok hareketli depremin olduğu 2 hafta insanlar deprem acısıyla pek alakalı olmadı ama sonrasında kaldığı yerden hareketlilik devam etti. Tabii bununla ilgili daha önce de hep beyan ettik. Çip krizi, lojistik, hammadde sıkıntısıyla başlayan süreçle fabrikaların üretim kapasitesi çok düştü. Depremde çok vatandaşımız vefat etti haliyle orada bizim görüşümüz depremden dolayı araç talebinde çok değişiklik olmadı.” diye aktardı.

56623539-5hdm5ee1o77iifkr2rjywp.jpeg

“KONYA’YA BİRÇOK HASARLI ARAÇ GELDİ”

Deprem bölgesinden Konya’ya birçok hasarlı araç geldiğini ifade eden Abdullah Acıbadem, “Aracı sağlam olan çok depremzede halkımız farklı illere gitti ve burada kendi aracını satıp yeni ev düzeni kurmak için mücadele ediyor. Aracı hasar gören ise imkan nispetinde yeni araç alıyor haliyle… Sektör hareketli, araç fiyatları sürekli değişiyor. Esnaf gerçekten zor durumda sattığı aracı yerine alamıyor. Dolayısıyla sattığı maldan zarar etmiş oluyor. Enkaz altında tamamen kalan araçlarımız var… Tamirat yapılacak durumda olan araçlar deprem bölgelerine yakın illerde sanayilere ve servislere çekilmeye başladı. İmkânı olanlar araçlarını revize tamir etmeye verdiler. Tabii burada en çok sanayisi geniş ve büyük olmasıyla Konya’mız başı çekiyor. Şehrimize epey hasarlı araçlar geldi. Esnaflarımız gelen araçlara ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Küçük yapılacak işlerde para talep etmeyen esnaflarımız var. Ama tabii kötü niyetli insanlar da her yerde var” ifadelerine yer verdi.

dcac06aai2.jpg

“TANDIĞINIZ YOKSA 2-3 YERDEN MUTLAKA FİYAT ALIN!

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlara uyarıda bulunmak isteyen Acıbadem, “Sanayi servis kesiminde tanıdığınız birileri yok ise mutlaka 2-3 yerden fiyat almanızı tavsiye ediyorum. Konya Oto Galericiler Odası olarak tarafımızdan destek alabilirsiniz. İmkânı olmayanlar araçlarını hasarlı olarak satmayı tercih ediyorlar. İnternet sitelerinde bunları fazlasıyla görebiliyoruz. Burada kötü niyetli olanlara dikkat edelim. Deprem bölgesinden çıkan araçları tanımadıkları kişilere telefon üzerinden irtibatla gönderme konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Mutlaka araştıralım Tamamen hasarlı olan araçlar ise direk hurdalığa veriliyor. Hurdacılar bu araçların sağlam kaporta aksamlarını çıkma yedek parça olarak satıyor. Mekanik aksam da aynı şekilde çıkma parça olarak değerlendiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.