Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
3°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Seydişehir üretimde vites yükseltiyor

Seydişehir üretimde vites yükseltiyor

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, ilçede tarımsal üretimi geliştirmeye yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirterek, bu yıl üretim alanlarını önemli ölçüde genişlettiklerini açıkladı.

Haberleri
KAYNAK: Seydişehir Belediyesi
Okunma Süresi: 1 dk

Başkan Ustaoğlu, “Seydişehir Belediyesi olarak geçen yıl 450 dekar alanda yürüttüğümüz üretim çalışmalarını bu yıl 1000 dekara çıkarıyoruz. İklim değişikliği ve bölgemizde yaşanan su kısıtlarının etkilerini hep birlikte hissediyoruz. Bu nedenle kuraklığa dayanıklı, suyu verimli kullanan yem bitkilerinin üretimine öncelik veriyoruz.” dedi.

Ürün çeşitliliğini arttırmayı hedefliyoruz

Bu yıl Yem Şalgamı’na ek olarak arpa, buğday ve yonca gibi yem bitkilerini de ekim planına dahil ettiklerini belirten Ustaoğlu, ürün çeşitliliğini artırarak hem üretimi güçlendirmeyi hem de çiftçiye yol gösterici olmayı hedeflediklerini ifade etti.Ustaoğlu, açıklamasının devamında “Bu sayede hem hayvancılığımızın temel ihtiyacı olan yem üretimine katkı sağlıyor, hem de bölgemiz çiftçisine örnek olacak bir üretim modeli oluşturuyoruz. Hedefimiz açık: Seydişehir’de toprağın bereketini güçlendirmek, çiftçimizi desteklemek ve yerel üretimle ekonomik ve sosyal kalkınmaya öncülük etmek.”  ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *