Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
3°
Karaman
Az bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’nın 2 barajında su seviyesi kritik seviyede!

Konya’nın 2 barajında su seviyesi kritik seviyede!

Konya’da Altınapa ve Bağbaşı barajlarındaki su seviyesi kritik düzeye inerken, KOSKİ vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

KAYNAK: KOSKİ Genel Müdürlüğü
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın içme suyunun önemli kısmını karşılayan Altınapa ve Bağbaşı barajlarında doluluk oranları tehlikeli seviyelere düştü. KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Mavi biterse, yeşil de biter” uyarısıyla su tasarrufunun hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Paylaşılan güncel verilere göre:
    •    Altınapa Barajı doluluk oranı: %5
    •    Bağbaşı Barajı doluluk oranı: %13

Kritik seviyeye inen su rezervleri, şehir merkezi başta olmak üzere Konya genelinde su yönetimine yönelik endişeleri artırdı. KOSKİ, vatandaşlara su tüketiminde azami duyarlılık gösterilmesi çağrısında bulunarak, barajlardaki düşüşün devam etmesi halinde daha ciddi tedbirlerin gündeme gelebileceğini belirtti.

Yetkililer, özellikle kuraklık, azalan yağışlar ve aşırı tüketimin baraj seviyelerini hızla aşağı çektiğine dikkat çekerken, su kaynaklarının korunmasının artık bir tercih değil zorunluluk olduğunu ifade ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ, sürece ilişkin bilgilendirme çalışmalarını ve tasarruf çağrılarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *