Konya
Açık
2°
Aksaray
Az bulutlu
2°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konyalıları telaşlandıran alarm sona erdi! Beklenen açılış yapıldı

Konyalıları telaşlandıran alarm sona erdi! Beklenen açılış yapıldı

Ilgın’da şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarı, alınan tedbirlerin ardından yeniden hizmete açıldı

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
KAYNAK: Ilgın Belediyesi
Okunma Süresi: 1 dk

Ilgın’da şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarı, alınan tedbirlerin ardından yeniden hizmete açıldı. Açılış töreni, çok sayıda üretici ve vatandaşın katılımıyla bugün gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, pazarı yeniden üreticilerin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Şap hastalığı dolayısıyla uzun süredir kapalı olan Kapalı Hayvan Pazarımızın açılışını bugün hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.”


Başkan Apil, hayvan sağlığı ve pazardaki güvenli ticaret ortamının sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin hassasiyetle uygulanmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ilgın’da üreticiler, pazarın yeniden faaliyete geçmesinin bölgedeki ticareti canlandıracağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *