Konya
Parçalı bulutlu
14°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
14°
Karaman
Kapalı
17°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da yeni polis merkezi yükseliyor! İçinde 2 nezarethane de olacak

Konya’da yeni polis merkezi yükseliyor! İçinde 2 nezarethane de olacak

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Buhara Mahallesi'nde inşa edilen yeni polis merkezi, 918 metrekarelik alana sahip olup, bodrum ve zemin katla modern hizmet sunacak. Bu yatırım, bölgedeki güvenlik hizmetlerini artırmayı hedefliyor.

Konya’da yeni polis merkezi yükseliyor! İçinde 2 nezarethane de olacak
KAYNAK: Selçuklu Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanlığı, Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde Buhara Mahallesi’ne kazandırılacak Buhara Polis Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda kamu kurumlarıyla yürüttüğü iş birliklerine bir yenisini ekledi. Bu kapsamda inşa edilen yeni polis merkezi, tamamlanmasının ardından modern ve fonksiyonel yapısıyla emniyet teşkilatının hizmetine sunulacak.

918 METREKARELİK İNŞAAT ALANINA SAHİP OLACAK

Toplam 1.960 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek Buhara Polis Merkezi, 918 metrekare inşaat alanına sahip olacak.

Bodrum, zemin ve 1 kattan oluşacak merkezde 11 ofis, toplantı odası, 2 nezarethane, ifade alma odası, teşhis odası, avukat odası ve yardımcı fonksiyonlar bulunacak.

Selçuklu’nun gelişen ve nüfus yoğunluğu yüksek bölgelerinden Buhara Mahallesi’ne kazandırılacak yeni polis merkezi binasının, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara katkı sunması ve bölgedeki kamu hizmetlerinin kalitesini artırması hedefleniyor.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “ÖNEMLİ BİR YATIRIMI DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, kamu kurumlarıyla iş birliğine önem verdiklerini belirterek ilçenin büyümesiyle birlikte eğitim, sağlık, ulaşım ve güvenlik alanlarında yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını söyledi.

Pekyatırmacı, emniyet teşkilatının vatandaşların huzur ve güvenliği için özveriyle görev yaptığını belirterek, polislerin görevlerini daha modern ve işlevsel ortamlarda sürdürebilmelerine katkı sağlamayı önemsediklerini ifade etti.

Buhara Polis Merkezi’nin tamamlandığında emniyet mensupları için güçlü bir hizmet altyapısı oluşturacağını belirten Pekyatırmacı, merkezin vatandaşların güvenlik hizmetlerine daha etkin şekilde ulaşmasına da imkan sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız