Yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Konya’da 100’ü aşkın avukatın katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi. Programda mesleki dayanışma, avukatların sorunları ve beklentileri ile yaklaşan Konya Barosu seçimleri ele alındı.
Av. Mücahit Tanrıkulu ve Av. Furkan Avcı tarafından organize edilen programa Konya hukuk camiasından çok sayıda avukat katıldı. Konya Baro Başkanı Av. Oktay Unkur ve Vefa Hukuk Derneği Başkanı Av. Mustafa Aladağ da programda yer aldı.
Yeni adli yıl dolayısıyla gerçekleştirilen buluşmada, avukatlık mesleğinin güncel sorunları, meslektaşların beklentileri ve hukuk camiasının geleceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Programda mesleki birlik ve dayanışmanın yanı sıra ortak akılla hareket etmenin önemi vurgulandı.

Programda konuşan Av. Cihat Tanrıkulu, yaklaşan Konya Barosu seçimlerine değindi. Seçimlerin Konya hukuk camiası açısından önemli bir süreç olduğunu belirten Tanrıkulu, ortaya çıkacak iradenin meslektaşların beklentilerine cevap veren, avukatların hak ve menfaatlerini önceleyen ve mesleğin geleceğine katkı sağlayan bir anlayışı ortaya koyması temennisinde bulundu.
Tanrıkulu, seçim sürecinin tüm meslektaşlar ve Konya Barosu açısından hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda ayrıca Konya Barosu’nun geleceği, savunma makamının güçlendirilmesi ve avukatların mesleki haklarının daha etkin şekilde korunmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Baroların, avukatların mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve mesleğin karşı karşıya olduğu sorunların çözümünde önemli görev üstlendiğine dikkat çekildi.
100’ü aşkın avukatın bir araya geldiği programda yeni adli yılın tüm hukuk camiası açısından hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Buluşmada, Konya’daki avukatların mesleki meseleler ve Baro’nun geleceğine ilişkin görüşlerini paylaşmaları açısından istişare gerçekleştirildi.