Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 752. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında Konya’da düzenlenen anma programlarına katılan yerli ve yabancı misafirleri bu yıl da sıcak sahleple karşıladı. Mevlana Kültür Merkezi’nde 17 Aralık’a kadar sürecek etkinliklerde kurulan ikram noktasında dağıtılan sahlep, soğuk kış günlerinde ziyaretçilerin içini ısıtan hoş bir gelenek haline geldi.

Şehir dışından gelen çok sayıda konuk, Hz. Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve birlik çağrısıyla dolu manevi atmosferini deneyimlerken, Karatay Belediyesi’nin sahlep ikramıyla da Konya’nın misafirperverliğini hissetme fırsatı buldu. Yıllardır sürdürülen sahlep ikramının bu yıl da yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

“Bu özel haftanın ruhuna katkı sunuyoruz”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sahlep ikramının Şeb-i Arus haftasında artık bir Karatay geleneğine dönüştüğünü ifade ederek şöyle konuştu:
“Hz. Mevlana’nın sevgi, kardeşlik ve hoşgörü öğretilerini en samimi şekilde yaşatmaya gayret ediyoruz. 752. Vuslat Yıl Dönümü vesilesiyle bu manevi atmosferin bir parçası olmak bizim için büyük mutluluk. Misafirlerimize sıcak sahlep ikram ederek hem gönüllerini ısıtmak hem de bu özel haftanın ruhuna katkı sunmak istedik. Tüm misafirlerimizi Konya’ya ve Şeb-i Arus programlarına davet ediyoruz.”

Vatandaşlardan teşekkür
Etkinliklere katılan ziyaretçiler ise sahlep ikramının kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Bu güzel gelenek için Başkan Hasan Kılca’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.