Türkiye’nin tarım alanındaki en büyük organizasyonlarından biri olan Konya Tarım Fuarı, 7-11 Nisan tarihleri arasında Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Her yıl büyüyen hacmi, artan uluslararası katılımı ve sektöre kattığı vizyonla fuar, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı tarım buluşmaları arasında yer alıyor.
AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici, fuarın taşıdığı stratejik öneme dikkat çekerek, “Konya Tarım Fuarı, Türkiye’nin üretim gücünü, teknolojik atılımını ve tarımdaki iddiasını tüm dünyaya gösteren dev bir organizasyondur. Bu fuar, ülkemizin gücünün sergilendiği küresel bir vitrindir” ifadelerini kullandı.
Ekici, tarımda modernleşme ve teknoloji kullanımının en somut göstergelerinin fuarda görülebileceğini belirterek, “Bugün tarım, teknolojiyle büyüyen stratejik bir sektördür. Çiftçimiz burada en ileri teknolojilerle buluşuyor, üretim gücümüz her geçen yıl artıyor” dedi.
Fuarın uluslararası etkisine de değinen Ekici, “Dünyanın dört bir yanından katılımcılar geliyor. Burada kurulan her bağlantı, ülkemizin ekonomisine ve ihracatına güç katıyor” ifadelerini kullandı.
Konya’nın tarımda liderliği de vurgulanan konuşmada, Ekici, “Konya, sahip olduğu üretim kapasitesi, geniş tarım arazileri ve güçlü altyapısıyla tarımın başkentidir. Bu organizasyona ev sahipliği yapması da güçlü bir vizyonun sonucudur” dedi.
Ekici, tüm çiftçileri ve sektör paydaşlarını fuara davet ederek, “Konya Tarım Fuarı, geleceğin tarımını yerinde görmek, yeni teknolojilerle tanışmak ve güçlü iş birlikleri kurmak için eşsiz bir fırsattır. Bu organizasyonda yer almak, ülkemizin üretim gücüne katkı sunmak adına son derece önemlidir” çağrısında bulundu.