Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hac vazifesini yerine getirerek kutsal topraklardan dönen Karataylı hacılarla düzenlenen programda buluştu. Hac ibadetinin büyük bir manevi değer taşıdığını vurgulayan Başkan Kılca, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da hacca giden hemşehrilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Karatay Gençlik Merkezinde gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Başkan Kılca, hac yolculuğunun zorlu ama ömür boyu süren bir manevi değere sahip olduğunu belirterek pandemi ve deprem nedeniyle ara verilen geleneğin bu yıl yeniden başlatıldığını hatırlattı. Kılca, “Bu program vesilesiyle hac ibadetlerini birlikte yerine getiren hacı arkadaşlarımızı tekrar buluşturmuş olduk. Rabbim gitmeyenlere de bu vazifeyi nasip etsin” diye konuştu.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise böyle buluşmaların belediyecilik hizmetinden öte toplumsal birlikteliği güçlendiren önemli birer manevi fırsat olduğunu dile getirdi. Hac kimliğinin korunmasının önemine işaret eden Prof. Öge, “Asıl mesele hacı olduktan sonra hacı kalabilmektir. Bu da camiyle beraber olmaktan ve hac yolunda edinilen kardeşlik bağlarını sürdürmekten geçer” dedi.

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, hac ibadetinin Müslümanların bir araya gelerek dayanışma ve istişarede bulunduğu önemli bir ibadet süreci olduğunu kaydetti. Özer, “Haccın anlamı ve kıymeti Allah Resulü’nden bugüne hiç değişmedi. Hacı olduktan sonra daha büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Rabbim yaptığınız bu güzel hizmeti mübarek kılsın” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi tarafından organize edilen hacı buluşmasına; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Özçelik, AK Parti Karatay İlçe Başkanvekili Faruk Küçükkömürler, meclis üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.