reklam
reklam
Konya
Açık
-0°
Aksaray
Açık
12°
Karaman
Az bulutlu
8°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Gıda kriziyle mücadelede Konya'dan güçlü adım!

Gıda kriziyle mücadelede Konya'dan güçlü adım!

KTO Karatay Üniversitesi, Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilir üretim ve gıda güvenliği konularını masaya yatırdı.

MUHABİR: Aylin Sevim Kart
Okunma Süresi: 2 dk

KTO Karatay Üniversitesi, her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü kapsamında bu yıl “Daha İyi Bir Gıda ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temasıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Üniversitenin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Mehmet Hulusi Ada, Unlu Mamuller Sektör Temsilcisi Hasan Özarıcı ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Müdürü Duran Seçen, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen 2025 yılı teması doğrultusunda sürdürülebilir gıda üretiminin önemine dikkat çekti. Seçen, güvenli ve erişilebilir gıdanın tüm insanlık için temel bir hak olduğunu vurgulayarak, gıda güvencesinin sağlanmasının gelecek nesillerin sağlığı açısından kritik olduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında yapılan sunumlar ve paylaşılan bilgilerle, gıda israfının önlenmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin artırılması gibi konularda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Program, “Daha iyi bir gıda ve daha iyi bir gelecek için el ele” mesajıyla sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *