Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen, taksici esnafının yaşadığı sorunlar ve korsan taşımacılığa ilişkin Kılıçarslan Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi.
Şen, basın açıklamasına devletin yanında olduklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Taksilerimizle ilgili Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İçişleri Bakanım, Sayın Ulaştırma Bakanım ve kıymetli basın; Konyamıza 24 saat hizmet eden taksici esnaflarımız her zaman devletimizin yanındadır. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önünde araçlarımızı siper ettik, yine siper etmeye hazırız. Pandemi sürecinde insanlar evlerinden çıkamazken her türlü ihtiyaçlarını götürüp getiren ticari taksilerimizi unutmamak gerekir.”

Korsan taksi sorununa da dikkat çeken Şen, vatandaşların büyük risk altında olduğunu belirtti:
“Korsan taksi uygulamalarında yeri yurdu belli olmayan şoförlerin alkollü mü, sabıkalı mı, hırsız mı olduğunu bilmeden insanlarımız bu araçlara biniyor. Korsan araçlara binen vatandaşlara emniyet birimlerimiz tarafından 3.084 TL ceza kesiliyor. Araç sahibine ise 46.000 TL ceza uygulanıyor ve araç iki ay süreyle bağlanıyor. Kanunsuz ve haksız kazanç sağlayan bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını, bu kişilerin yüce Türk adaleti karşısında hesap vermesini talep ediyoruz.”
Şen, açıklamalarının sonunda taksici esnafına olan desteğin süreceğini vurguladı:
“Bugüne kadar nasıl esnafımızın yanında olduysak, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Korsana hayır diyorum.”