Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin – Adliye Tramvay Hattının Şehir Hastanesi’ne bağlanması kapsamında yürütülen Adliye – Şehir Hastanesi bağlantı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Raylı Sistem Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde ulaşımda kaliteyi ve standardı yükseltmek amacıyla raylı sistem yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Başkan Altay, Stadyum – Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın ilk etabı olan Şehir Hastanesi – Yeni Sanayi (11,1 km) arasındaki çalışmaların hızla devam ettiğini ve ikinci etap olan Yeni Sanayi – Stadyum bölümünün de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatıldığını aktardı.

Adliye – Şehir Hastanesi Bağlantısı Tamamlanıyor
Alaaddin – Adliye Tramvay Hattı’nı Şehir Hastanesi’ne bağlamak için 1,4 kilometre uzunluğunda bir bağlantı çalışması yürütüldüğünü ifade eden Başkan Altay, “Adliye – Şehir Hastanesi raylı sistem bağlantı hattının inşa edildiği Yeniceler Caddesi’nde kapalı olan şeritte asfaltı yenileyerek yolu tekrar trafiğe açtık. Hattı yıl sonuna kadar tamamlamak için ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya’da raylı sistem yatırımlarıyla ulaşımın daha hızlı, güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.