Konya
Az bulutlu
3°
Aksaray
Az bulutlu
4°
Karaman
Parçalı bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri 17. ‘Konya Bin Nefes Bir Ses’ Festivali perdelerini açmaya hazırlanıyor!

17. ‘Konya Bin Nefes Bir Ses’ Festivali perdelerini açmaya hazırlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle 17. ‘Konya Bin Nefes Bir Ses’ Festivali düzenlenecek.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya, Türkçe tiyatro yapan ülkeleri 17. kez aynı sahnede buluşturacak. Kültür ve sanatın kalbinin atacağı ‘Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’, 24 Mayıs - 1 Haziran 2025 tarihleri arasında tiyatroseverleri benzersiz bir yolculuğa çıkaracak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, bu yıl da dolu dolu bir programla geliyor. Festival kapsamında, 7 farklı sahnede, 20 eser, 32 temsille izleyiciyle buluşacak.

konya-perdelerini-dunyaya-aciyor-4.png

TİYATRONUN ÇOK SESLİ BULUŞMASI

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana Devlet Tiyatroları ile Konya Şehir Tiyatrosu’nun yanı sıra; Hollanda, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen tiyatro toplulukları, Konya’da sahne alacak. Festivalin bu yılki mottosu ise çok net: Sanatın dili ortak, perdesi evrensel!

konya-perdelerini-dunyaya-aciyor-3.jpeg

FESTİVALDEN ÖNE ÇIKANLAR

  • Hollanda’dan gelen Slapstick Tiyatrosu, festivalin açılışında müzikli oyun ‘SCHERZO’ ile sahnede olacak.

  • Ankara-İstanbul Devlet Tiyatroları ortak yapımı ‘Dracula – Bir Dehşet Komedisi’, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

  • Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrosu’nun sahneleyeceği ‘Burun’ ve ‘Rüya’, Kıbrıs tiyatrosunun derinliğini ortaya koyacak.

  • ‘Hamlet’, Gürcistan Hareket Tiyatrosu tarafından festivalin kapanış gecesinde sahnelenecek.

Çocukları da unutmayan festivalde, ‘Güzel ve Çirkin’, ‘Masalcı Değer Dede’, ‘Hansel ve Gretel’ gibi özel çocuk oyunları sahneye taşınacak. Ailece tiyatro keyfi yaşamak isteyenler için büyük bir fırsat.

TİYATRO, KONYA’NIN SOKAKLARINA YAYILIYOR

Festival yalnızca şehir merkezini değil, Ereğli ve Kulu gibi ilçeleri de kapsayarak tiyatroyu geniş bir alana yayıyor. Bu sayede Konya’nın dört bir yanındaki vatandaşlar tiyatro ile buluşma imkânı yakalayacak.

Sanatseverler İçin Tiyatro Şöleni Başlıyor

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen ve Konya’nın kültürel kimliğine önemli katkılar sağlayan bu uluslararası etkinlik, tiyatro sanatına gönül verenleri yine aynı çatı altında bir araya getirecek. Zengin repertuvarı, farklı kültürleri buluşturan yapısı ve evrensel diliyle, ‘Bin Nefes Bir Ses’, bu yıl da hafızalarda yer edecek bir sanat şöleni vaat ediyor.

????️ Programın tamamı ve bilet bilgileri için yerel tiyatro salonlarının duyuruları takip edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *