Konya’nın sektöründe lider kuruluşu Elfatek, milli şuurla milli teknoloji üretiyor

Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, “Konya, Anadolu'yu Anadolu yapan, Osmanlı’yı Osmanlı yapan kurucu bir başkenttir. Biz de bu milli şuurla milli teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz" dedi

Konya’nın sektöründe lider kuruluşu Elfatek, milli şuurla milli teknoloji üretiyor
Yayınlanma:

Yeni projelerin, yeni ürünlerin ve yeni teknolojilerin peşinden giden Elfatek, 120 ülkeye ihracat yapıyor. Güney Amerika'dan Çin'e kadar ürün gönderdiklerini belirten Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, endüstriyel elektronik, mobilya ve döküm makinaları, 3D yazıcı ve savunma sanayi sektörlerinde başarıları işlere imza attıklarını söyledi.

Başkan Bahattin Düzgün, Elfatek Elektronik adıyla 2006 yılında faaliyetlerine başladıklarını kaydederek, "4 ortak ile imkanlar çerçevesinde güçlerimizi birleştirdik. Herkes görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştı. Arkasından diğer oluşumlar geldi. Elfa makine firmamızı, elfa kalıp, 3D yazıcı, Elfa Export firmalarını oluşturduktan sonra çalışmalarımız devam etti. Elfa şirketleri olarak sürekli Türkiye'de olmayanları yapmaya çalışıyoruz. Coraxis markamızı 3D yazıcı sektöründe marka olma noktasına getirdik. En son Coraxis 3D B600 olarak adlandırdığımız Türkiye'nin en büyük 3D yazıcısını ürettik. Önümüzdeki yıl da daha büyüğünü yapacağız, çıtayı yükselteceğiz. B600'ü 2 buçuk yıllık bir Ar-Ge sürecinden sonra bitirdik ve artık sahada kullanmaya hazır hâle getirdik. Normal yazıcılar için Türkiye'nin dört bir tarafıyla çalışıyoruz. Büyük yazıcı kendimize özgü bir ürün. B600 makinemizi ürün kalitesini göstermek ve hizmet vermek için kullanıyoruz. 3D yazıcı yeni ürünler yapan her işletmenin olmazsa olmazı. Elfatek'i Elfatek yapanlardan bir tanesi de bu yazıcılar" dedi.

milli2.jpg

"HIZLI BİR ŞEKİLDE ÜRÜN TEDARİK EDİYORUZ"

Elfatek Elektronik olarak 3 boyutlu yazıcıyı yapma fikrini anlatan Düzgün, "Türkiye’nin en iyi makinesini ürettik. Sanayide büyük ölçekli çizimi parçalara ayırıp küçük yazıcılarda basabiliriz ama bu çizimler yapıştırıldığında çok hoş görünmüyor. Aynı zamanda dayanıklı ve orijinal gibi olmuyor. Tek parça halinde baskı almak hem kullanış açısından verimli oluyor, hem de bütünlük açısından daha iyidir. O çerçevede büyük yazıcı yapmaya karar verdik. Şu anda da hem kendi ihtiyaçlarımızda kullanıyoruz hem de bu sektörde Ar-Ge yapan müşterilerimize hizmet veriyoruz. Konya özelinde hızlı bir şekilde ürün tedarik ediyoruz. Böylelikle Konya'daki firmaların tercihi oluyoruz. Biz teknolojik firmayız. Türkiye'de önderiz. Gençlere ışık saçmaya çalışıyoruz. Biz her zaman Akıncı Bey olarak önde gidiyoruz. Arkadan iz bırakıyoruz ki bizden sonrakiler bu ışık çerçevesinden gelsin. Sürekli yeni projelerin, yeni ürünlerin ve yeni teknolojilerin peşinden gidiyoruz. İnovatif fikirler ve inovatif teknolojileri kendimiz de uyguladığımız için sektördeki insanlar bizle ortak olmak istiyor" ifadelerine yer verdi.

milli4.jpg

"DİJİTAL DÖNÜŞÜM KONYA SANAYİSİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ "

2012 yılında dijital dönüşüme geçtiklerini kaydeden Düzgün, şunları söyledi:

"Dijital dönüşüm bizim 2012 yılında başlattığımız bir projedir. Konya'da artık girişimci arkadaşlar dijital dönüşümün farkındalar ve önemsiyorlar. Konya sanayisi dijital dönüşümün ehemmiyetinin farkına vardı. Kısa ve orta vadede 5-10 yıl içerisinde dijital dönüşüm Konya sanayisi için olmazsa olmaz olacak. Konya sanayisinin daha da iyi noktalara gideceğini inanıyorum. Bugün ihracatı bile Türkiye'den 2 kat daha büyüyerek giden bir bölgedeyiz. Bu bölge bizim kurucu başkentimiz. Anadolu'yu Anadolu yapan, Osmanlı’yı Osmanlı yapan kurucu bir başkenttir. Milli şuurla milli teknolojiler geliştirmeye çalışıyoruz. 120 ülkeye ihracat yapıyoruz. Güney Amerika'dan Çin'e kadar ürün gönderiyoruz. Dünyanın dört bir yanı bizim için pazar niteliğinde."

milli3.jpg

"ANA KART TASARIM VE YAZILIMINA KADAR ÜRÜN BİZE AİT"

Ar-Ge Mühendisi Umur Can Keçeli, Coraxis B600 hakkında bilgi verdi. B600 modelinin sanayi sektöründen doğan ihtiyaçlardan dolayı ortaya çıktığını kaydeden Mühendis Umur Can Keçeli, B600 makinesinin Türkiye'nin en büyük yazıcısı olduğunu söyledi.

Keçeli, "Yazıcıyı Türk mühendisler olarak tamamen biz ürettik. Yazılımı da tamamen bize ait. Ürünlerde internet bağlantısı, otomatik kapanma bulunuyor. Makineleri uzaktan kontrol edebiliyoruz, elektrik kesintisinden sonra devam etme özellikleri bulunuyor. Makineler genellikle endüstriyel alanlarda kullanılıyor. Müşterilerimizin büyük çoğunluğunu kalıpçılar oluşturuyor. Yazıcılar medikal alanlarda, protez bacak, diş protezi, silah endüstrisinde kullanılıyor. Mobilya sektöründe, mimarlık alanında, ev modellemeleri alanında da satın alınıyor. Kalıpçı müşterimiz kalıp denemesi yapmak için en az 3-4 hafta uğraşması ve yüksel maliyetlerde kalıp çıkarması gerekiyor. Eğer o kalıpta bir hata varsa yeniden o parayı harcayıp yeniden aynı süreyi kullanması gerekiyor. Bu makineyle aynı işlemi günler içerisinde prototipleme yaparak kısa bir zamanda sonuç elde edilebiliyor. Aynı zamanda çok kişinin yapması gereken işi tek makine üretiyor" dedi.

Endüstriyel ürünlerin satış oranlarının yüksek olduğuna dikkati çeken Keçeli, "Endüstriyel ürünlerimiz ön plana çıkıyor. Çünkü bire bir sanayiciye hitap ediyor" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.