YRP Konya Milletvekili Yüksel'den Diyanet’e sert tepki! "Allah'tan korkmaya davet ediyoruz"

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendi imkanlarıyla hacca giden Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan yönetimine ihbar etmesine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

YRP Konya Milletvekili  Yüksel'den Diyanet’e sert tepki! "Allah'tan korkmaya davet ediyoruz"
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendi imkanlarıyla hacca giden Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan yönetimine ihbar etmesine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, “Kendi İmkanları ile Hacca Giden Türk Vatandaşlarını, Diyanet İhbar Ediyor.” adlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Ali Yüksel, “Tur şirketleri ile diyanete tabi olmadan giden Türk vatandaşlarına eziyet edilmektedir. Gerekli adımları atmalarını biran evvel talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

736198image1.jpg

"CİDDİ BİR ŞEKİLDE EZİYET EDİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR"

Hacı adaylarına ciddi bir şekilde eziyet edildiğinin iddia edildiğini vurgulayan Yüksel, "Hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın, vize çeşidi bahane edilerek, sınır dışı edilmekte olduğu ve Arafat’a çıkmalarına ve hac ibadeti yapmalarına engel olunduğuna ilişkin, çok fazla şikâyet tarafımıza iletilmektedir. Bu şikayetler üzerine, ticari vize ve başka vizelerle Suudi Arabistan’da bulunan Türk vatandaşlarının, çeşitli bahanelerle Suudi yetkilileri tarafından, konakladıkları otel odalarından zorla alınarak, otobüslerle Cidde’ye götürüldükleri, çöllere bırakıldıkları ve ciddi para cezalarına çarptırıldıkları, bir kısmının da sınır dışı edildikleri iddia edilmektedir." şeklinde konuştu.

Yüksel'in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"KOMİSYON ALAMADIĞI İÇİN BU ŞİKAYETİ YAPIYOR"

"Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Hüseyin Demirhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kura sistemi dışında Hac ibadetini yerine getirmek için Arabistan’da bulunan Türk vatandaşlarını, Suudi makamlara şikâyet ettiklerini ihbarda bulunduklarını” açıklamıştır. Bu açıklama ile, ticari vize ve başka vizelerle Suudi Arabistan’a hac mevsiminde gidenlerin, yıllardır Hacca gidemeyen Türk vatandaşlarının hakkını yediği, iddia edilmiştir. Ancak şunu ifade etmek isteriz ki; Suudi yetkililer her yıl ülkelere belirli Hac kotası vermektedir. Ticari ve turizm gibi vizelerle orada bulanan vatandaşların bu kotayı etkilemediği gayet aşikardır. Burada, Diyanet İşleri Başkanlığının, tur şirketleri ile diyanete tabi olmadan giden Türk vatandaşlardan, komisyon alamamanın iç güdüsü ile bu şikayeti yaptığı ihtimali vardır.

"ALLAH'TAN KORKMAYA DAVET EDİYORUZ"

İnsanlarımızın HAC İBADETİNE mâni olucu böyle bir davranış, Diyanet yetkililerine, hiç yakışmamıştır, hadleri de, HAKLARI da değildir. Bu şikâyeti yapan yetkilileri ve para kazancı endişesi ile, insanların ibadetine mani olma zihniyetini doğru bulmuyor, biraz Allah’tan korkmaya davet ediyoruz. Ticari vizeyle, Suudi Arabistan’da bulunan ve Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların yaşadığı sorunların acil çözüme kavuşması için, başta Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın gerekli adımları atmalarını biran evvel talep ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.