Yenidoğan çetesinin lideri Fırat Sarı kimdir?

Yenidoğan Çetesi olayının lideri Fırat Sarı, bebekleri haksız kazanç sağlamak amacıyla anlaşmalı hastanelere sevk ettiği iddialarıyla Türkiye'nin gündeminde yer alıyor.

Yenidoğan çetesinin lideri Fırat Sarı kimdir?
Yayınlanma:

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Yenidoğan Çetesi olayının lideri Fırat Sarı, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı ve ihmali davranışlarla bebek ölümlerine neden olduğu iddia edilen Sarı hakkında detaylar araştırılıyor.

Fırat Sarı Kimdir?

Fırat Sarı, İstanbul'daki Özel Reyap Hastanesi'nde görev yapan bir tıp doktorudur. Aynı zamanda Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibidir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Sarı'nın geçmişi dikkat çekici bir şekilde şekillenmiştir. Tıp fakültesinde öğrenciyken PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde kalmıştır. Cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam eden Sarı, mezuniyetinin ardından zorunlu hizmet süresini Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl boyunca gerçekleştirmiştir.

İstanbul'a döndükten sonra farklı hastanelerde çalışmaya başlayan Sarı, Medisense Sağlık Hizmetleri’ni 7-8 yıl önce kurarak yüzde 100 hisseli sahibi olmuştur. Şu anki konumu ve etkinliği, Yenidoğan Çetesi'nin operasyonlarıyla ilişkilendirilmesi nedeniyle merak konusu olmaktadır.

Bu olayın detayları ve Sarı'nın durumu, kamuoyunda geniş bir yankı bulmaya devam ederken, sağlık sistemindeki ihmallerin ve dolandırıcılıkların önüne geçilmesi için gereken önlemler de gündeme gelmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.