UNİKOP Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 13 üniversitenin iş birliğiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) devir teslim töreni gerçekleştirildi

UNİKOP Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen devir teslim töreni, saygı  duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Konya Teknik Üniversitesi tanıtım film gösterimi ile başladı.  Programda konuşan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  Konya Teknik Üniversitesi'nin ülke gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti.  Özçelik,  “UNİKOP 2021 yılı Dönem Başkanlığı Nevşehir Hacı Bektaşi Veli üniversitemizce yürütülmüştür. Biz de bu bayrağı taşımaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.  Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise UNIKOP Dönem Başkanlığının KTÜN Üniversitesine ve rektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“KOP OLARAK HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak 13 üniversitenin çalışmalarının önem kazandığına dikkati çekti. Şahin, “ Üniversitelerimiz UNIKOP çatısı altında bir araya geldi. UNIKOP üyesi 13 üniversitemiz ülkemizin sosyoekonomik kalkınmasını destek veriyor. UNIKOP çatısı altındaki üniversitemizin çeşitli projelerine 30 milyon liraya yakın kaynak aktardık. UNIKOP bölge için çok önemli çalışmalara örnek oldu. Emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. KOP olarak her türlü iş birliğine hazırız . 2022 Dönem Başkanlığının UNIKOP üyesi üyelerimize ve bölgelerimizde hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, bölge üniversitelerinin Konya’da olmasının çok kıymetli olduğunu bildirerek “Odağına insanı alan kamu, özel, sanayi çevrelerinin iletişim halinde olması hizmeti artırıyor. Üniversitemiz bu anlamda rehberlik yapıyor” diye konuştu.  Programda çok sayıda üniversite rektörü yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.