Türkiye artık üreten kadınların ülkesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Türkiye artık kadınlar için fırsatların ve imkanların değerlendirildiği, her türlü ayrımcılığın ve farklılığın ortadan kalktığı bir ülke haline geldi” dedi

Türkiye artık üreten kadınların ülkesi
Yayınlanma:

Evde, tarlada, ofiste, fabrikada kadın var fakat siyasette ise kadının adı yok. Parlamentodaki 589 milletvekilinin sadece 102’si (yüzde 17,32’si) kadın. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, kadının eksik olduğu bir siyasetin toplumun yarısının da eksik olduğu anlamına geldiğini söyledi.

AK Parti iktidarı olarak kadının hem siyasetteki hem ailedeki hem de sosyal ve ekonomik hayattaki görünürlüğünü arttırma çabası içinde olduklarını aktaran Vekil Usta, "Yürüttüğümüz bütün politikalarımız aslında kadının kendi kimliğiyle kendini ifade edebilmesi için yapılabilecek her türlü alanın açılması yönündedir. Siyasetteki kadınların sayısının arttırılmasının yanı sıra nitelik olarak da arttırılması çok önemli. Bunun için de sadece milletvekili sayısına bakılmamalı, kadınların üstlenmiş olduğu siyasetteki sorumluluk ve görevlere de bakmak gerekiyor. Yine bu anlamda AK Parti’deki kadın milletvekili oranının oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Gerek teşkilatlarımızdaki kadın oranlarının yüksek olması, gerekse Genel Merkezde, partinin üst düzey yönetimindeki kadın oranlarının yüksek olması bunun birer göstergesidir. Tabi ki gönül arzu eder ki siyasetteki aktif kadın sayısı daha da artsın. Meclisteki vekil sayısının en az yarısının kadın olmasını tabi ki bizler de arzu ediyoruz. Bunlar zamanla olacak işlerdir" diye konuştu.

"TARLADA EŞİNİN YANINDA, EVDE İŞİNİN BAŞINDA"

Kadınların annelik, ev hanımlığı ve iş hayatı gibi pek çok sorumluluk üstlendiğini aktaran Usta, gelenek ve göreneklerimize baktığımızda kadının her zaman güçlü, ailede ve devlet yönetiminde söz sahibi olduğunu söyledi. Kadınların kendilerini çok yönlü geliştiren ve aynı anda pek çok işi başarabilen bir fıtratta yaratıldığını aktaran Vekil Usta, "Annelik, ev hanımlığı, iş kadınlığı yapmak kadınlar için bir yük değil, tam tersine onları daha da motive eden, daha da güçlendiren ve farklı yönlerini keşfetmelerine vesile olan birer sorumluluk. Tabii ki ben de bir anne olarak hem iş hayatında hem de evdeki hayatımla ilgili sorumluluklarımın yerine getirilmesi ile ilgili çok ciddi bir çaba sarf ediyorum. Ben bir insanın en yoğun çalıştığı yoğun olduğu dönemlerinde daha üretken ve daha başarılı olduğuna inanıyorum. O açıdan kadınların hem annelik hem iş hayatı açısından kendilerini yetiştirerek çok daha başarılı ve çok daha üretken olduklarını görüyoruz. Bizim kadınlarımız zaten yeri geldiğinde Anadolu'da tarlada eşinin yanında, evde işinin başında var olmuştur. Yeri geldiğinde ticari hayatta, ekonomik alanda kendi imkanlarıyla varlığını çok güçlü olarak ortaya koymuştur" açıklamasına yer verdi.

"KADINLARIMIZ SAHADA GÜÇLERİNİ ORTAYA KOYMUŞ DURUMDA"

Kadınların işgücüne katılım oranıyla ilgili konuşan Vekil Usta, şu ifadelere yer verdi: "Eskiye nazaran bakıldığında kadınların iş gücüne katılım oranının iyi olduğunu düşünüyorum. Tabii ki özellikle üretimde, ihracatta, sanayide ve ticarette kadınlarımızın daha fazla var olmasını istiyoruz. Bu alanda kadın girişimcilere, kadın kooperatiflerine ve kadın üreticilere özel desteklerimiz var. Bunlar da sayıların artması için özel fırsat ve imkan olarak sunuluyor. Türkiye artık kadınlar için fırsatların ve imkanların değerlendirildiği her türlü ayrımcılığın ve farklılığın ortadan kalktığı, üretmek ve çalışmak isteyen herkese imkan sunan bir ülke haline geldi.”

photo-6030534044279748754-x.jpg

BAYDAR: ÜRETEN KADIN TÜRK İNSANINA ÇOK MANTIKLI GELMİYOR

İdeal Öğrenci Yurtları Yöneticisi Gülden Baydar, iş hayatında kadın olmanın başlı başına bir zorluk olduğunu söyledi. İş hayatında kadın olmanın beraberinde zorlukları da getirdiğini aktaran Baydar, "Bir yandan anne olmak zorundasın, bir yandan evin sorumluluğu bir yandan da iş hayatı.Bu yüzden iş hayatında kadın olmak beraberinde zorlukları da getiriyor. Eşim sürekli iş hayatında olmamı desteklediği için iş hayatında zorlandığımı söyleyemem. Fakat çocuk sayısının fazla olmasıyla sorumluluk da artıyor. Çalışan bir anne olmak kolay bir şey değil. Planlı ve programlı bir hayatın olmak zorunda. Diğer türlü her şeye yetişmek için çok zorlanılıyor" dedi. Türkiye'de kadının ihtiyacı yoksa çalışmasının bir mantığının olmadığını söyleyen bir kesim olduğunu belirten Baydar, "Üreten kadın, iş hayatında kariyer yapan kadın Türk insanına çok mantıklı gelmiyor. Ülkemizde ilk olarak bu algının değişmesi gerekiyor. Biz kadınlar sadece para için çalışmıyoruz. Kadınlar asla vazgeçmesin! Üretmeye ve çalışmaya devam etsin. Bu sayede Konyamızın üretimine de katkı sağlamaya devam edeceğiz" açıklamasına yer verdi.

photo-6030534044279748747-x.jpg

"KONYA'DA TECRÜBELİ İŞ KADINI SAYISI OLDUKÇA FAZLA"

Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) Başkanı Güliz Arıkoğlu da Konya'daki kadınların geçmiş yıllara oranla daha fazla çalışma alanında yer aldığını söyledi. Konya'da tecrübeli iş kadını sayısının oldukça fazla olduğunu aktaran Arıkoğlu, "Kadın girişimcilerin daha da fazla artmasını arzu ediyoruz. Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan (MEVKA) bir proje aldık. Kadın girişimcilerin önündeki engelleri araştırdık ve bununla ilgili bir rapor yayınlayacağız. Toplumsal cinsiyet konusunda bir tavrı olması gereken sadece kadınlar değil, tüm bireyler bu konuda bilinçlendirilmeli. Kadınlar zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Kadınların maalesef toplumsal sorumlulukları da çok fazla. Çocuk bakıyorlar, evlerini ve işlerini, aile hayatını, sosyal hayatını, kişisel bakımlarını idare ediyorlar. Bizim toplumdaki bireyleri toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda eğitmemiz gerekiyor. Çünkü bu bizim kalkınmamızı da etkiliyor. Toplumun yüzde 50'sini evde oturtarak kalkınmayı bekleyemezsiniz" diyerek sözlerini tamamladı.photo-6034955077455821640-m.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.