Türk Kızılayı'nın lideri en etkili bilim insanlarının arasında yer aldı

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2023 yılı Yıllık Etki kategorisinde yer aldı.

Türk Kızılayı'nın lideri en etkili bilim insanlarının arasında yer aldı
Yayınlanma:

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2023 yılı Yıllık Etki kategorisinde yer aldı.

Stanford Üniversitesi’nin dünya çapında bilim insanlarının etkilerini değerlendirdiği bu prestijli liste, yayın sayıları, atıf oranları ve yazar sıralamaları gibi titiz kriterlere dayanmaktadır. Yılmaz, yalnızca en üst %2’lik dilimde yer alan bilim insanları arasında bulunarak, Türkiye’nin bilim alanındaki yerini bir kez daha gözler önüne serdi.

1727510960-fatmamericyilmaz2.jpeg

Yılmaz, sadece insani yardım alanında değil, aynı zamanda bilim dünyasında da önemli başarılara imza atıyor. Özellikle diyabet öncesi dönemdeki risk faktörleri, COVID-19'un etkileri ve teşhis yöntemleri, madde bağımlılığının tespiti ve yeni doğan hastalıkları gibi konularda yaptığı araştırmalarla sağlık alanında çığır açıcı çalışmalara imza atıyor.

1727510961-fatmamericyilmaz3.jpeg

Yılmaz, "Sağlık alanındaki araştırmalarım, insanlığa hizmet anlayışımla iç içe. Özellikle dezavantajlı grupların sağlık sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyorum" ifadelerini kullanarak gelecek dönemde de sağlık alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.