Türk Aktivistin Eşi: 'Bu Gece de Gözaltında Kalacak'
Gazze ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan Madleen gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskının ardından gemideki 12 aktivist gözaltına alındı
İsrail basını, aralarında çevre aktivisti Greta Thunberg’in de bulunduğu 4 aktivistin sınır dışı edilmeyi kabul ettiğini duyurdu. Ancak 5 Fransız aktivistin sınır dışı belgelerini imzalamayı reddettiği ve mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.
Türk aktivist Şuayb Ordu ise sınır dışı belgelerini imzalamasına rağmen gözaltında tutulmaya devam ediyor. İsrail’de sınır dışı edilmeyi bekleyen Ordu’nun eşi Sümeyra Akdeniz Ordu, NTV’ye yaptığı açıklamada, eşinin bu gece de gözaltında kalacağını belirtti.
"Dünya Kamuoyu Uyandı"
Givon hapishanesinde tutulan Ordu’nun durumuyla ilgili konuşan eşi, sürecin hâlâ belirsiz olduğunu ve bazı belgelerin onaylanmasının geciktirildiğini ifade etti. Türk Büyükelçiliğinin dün Şuayb Ordu ile görüştüğünü ancak bugün kendisine erişim sağlanamadığını söyleyen Ordu, “Dönüş güzergahı hâlâ net değil” dedi.
"Grubun Güvenliğini Düşünmek Zorundayız"
Aktivistler arasında Mavi Marmara olayından çıkarılan derslerin göz önünde bulundurulduğunu belirten Ordu, ekibin koordinasyon içinde hareket ettiğini ve bireysel kararlarla grubu riske atmayacaklarını söyledi. “El birliğiyle çalıştıklarını biliyorum, Şuayb’in de buna göre hareket edeceğine eminim” diyerek sürecin dikkatle yönetildiğini vurguladı.
Aktivistlerin durumu ve gelişmeler dünya kamuoyunda yakından takip edilirken, gözaltındaki kişilerin akıbeti hakkında yeni bilgiler bekleniyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.