Son Dakika Haberi: Asgari ücret işverenle yapılan görüşme sonrası belli olacak

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Milyonların merakla beklediği asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu da cevabını buldu.

Yayınlanma:

2022 asgari ücret ne kadardı?

  • ASGARİ ÜCRET 5.004,00
  • SGK PRİMİ % 14 700,56
  • İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1 50,04
  • KESİNTİLER TOPLAMI 750,60
  • NET ASGARİ ÜCRET 4.253,40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrası asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu da cevabını buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında yeni asgari ücrete dair şu cümleleri kullandı:

- Enflasyonun yükünü bir süre daha omuzlamak zorunda kalacağız. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız. Bu noktaya ulaştıktan sonra işimiz daha kolaydır. Dar gelirlilerinin hayatlarının belli bir seviyenin altında kalmaması için çalıştık.

- Buradan TBMM’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.

- Ocak ayında asgari ücreti artırırken işverenin omzundaki yükü de almıştık. Enflasyon artışıyla birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. En kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanına zaten enflasyon farkını vereceğiz. Amacımız, enflasyon kaç olursa olsun, hiçbir insanımızın enflasyona ezilmemesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.