SON DAKİKA: Ders saatleri düşürüldü

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi doğrultusunda, 34 ilçede ikili eğitim veren okullardaki ders sürelerini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürdü.

SON DAKİKA: Ders saatleri düşürüldü
Yayınlanma:

MEB Genelgesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderildi. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin, eğitim süreçlerini olumsuz etkilemeyecek şekilde ayarlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye genelinde gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla mevcut yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi gerektiği ifade edildi.

Değişiklikler, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirildi. Genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince valiliklerin günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu hatırlatıldı.

Valilik, okullardaki ders saatlerinin gün doğumu ve batımına göre düzenlenmesini ve öğrencilerin olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Bu düzenleme ile birlikte, öğrencilerin eğitim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.