Sezonun ilk karı 10 santimetreye ulaştı

Düzce’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Sinekli, Samandere, Topuk ve Balıklı yaylaları beyaz örtüyle kaplandı.

Sezonun ilk karı 10 santimetreye ulaştı
Yayınlanma:

Düzce’de son iki gündür etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Özellikle bin 450 metre yükseklikteki Sinekli Yaylası’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, çevreyi beyaz bir örtüyle kapladı. Kar yağışının akşam saatlerine kadar etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Düzce Safari Off-Road Kulübü Başkanı Mehmet Albayrak, kar yağışıyla ilgili olarak, “Sezonun ilk karı gayet güzel bir şekilde yağıyor. Bulunduğumuz yer Düzce-Bolu sınırında, Abant Gölü üzerinde bulunan Sinekli Yaylası. Gayet keyifli bir kış günü gibi kar yağışı var,” dedi. Albayrak, kar yağışının bölgedeki kış sporları ve doğa tutkunları için keyifli bir atmosfer sunduğunu belirtti.

Sinekli Yaylası dışında, Düzce’nin diğer yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Samandere, Topuk ve Balıklı yaylaları da kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışı, bölge halkı ve doğa severler arasında heyecan yaratırken, yaylalardaki manzaralar kış mevsiminin gelişini müjdeledi.

Düzce kent merkezinde ise sağanak yağış aralıklarla devam ederek hayatı olumsuz etkiledi. Düşen hava sıcaklıkları ve yağışlar, bölgedeki vatandaşları tedbirli olmaya yöneltti. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde zaman zaman etkili olmaya devam edeceğini ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini belirtti.

Düzce’de kış mevsiminin ilk kar yağışıyla birlikte doğa, beyaz örtüsüyle ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.