Sağlık Bakanlığı'nda ikinci değişiklik: Bakan Yardımcısı ve üst düzey yöneticiler görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile üst düzey yöneticilerini görevden aldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik oldu. Detaylar haberde...

Sağlık Bakanlığı'nda ikinci değişiklik: Bakan Yardımcısı ve üst düzey yöneticiler görevden alındı
Yayınlanma:

Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik'i getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahrettin Koca'yı görevden alarak Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nu getirdiği Sağlık Bakanlığı'nda ikinci bir yeniliğe giderek, bu kez Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile üst düzey yöneticilerini görevden aldı. Tolunay'ın yerine Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararlarının yer aldığı kararname Resmi Gazete'de yayımlandı, Sağlık Bakanlığı'nda üst kademe yöneticilerin görevlerinde değişikliğe gidildi.

Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'yi 2 Temmuz'da görevden almış, yerlerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile eski bakan Murat Kurum'u getirmişti.

Kabine'de revizyon Resmi Gazete'de: Koca ve Özhaseki "af talebinin kabulüyle" görevden alındı, Murat Kurum yeniden Kabine'de

Geçen hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda ikinci bir değişikliğe giderek bakan yardımcılarını görevden alan Cumnhurbaşkanı Erdoğan, bu kez kararnameyle Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile üst düzey yöneticilerini görevden aldı.

Kararnameyle Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin ve Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker'i görevden aldı.

Yerlerine Bakan Yardımcılığına Halim Özçevik, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu ve Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıfazlıoğlu getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.